Τα πλεονάσματα συζήτησαν mητσοτάκης – λε μερ

14:35 9/8/2019 - Πηγή: Fimotro
Άρχισε τις κρίσιμες επαφές για την Οικονομία ο πρωθυπουργός

Τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας Μπρούνο Λε Μερ υποδέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συνάντηση η οποία αποτέλεσε προπομπό του τετ α τετ με τον Γάλλο πρόεδρο Εμ. Μακρόν στα τέλη του μήνα στο Παρίσι αλλά και με την καγκελάριο Α. Μέρκελ στο Βερολίνο.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στη μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα και την προσέλκυση επενδύσεων, ζητήματα

τα οποία βρίσκονται στο κεντρικό σχεδιασμό της κυβέρνησης.
O πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Λε Μερ για το εμπροσθοβαρές μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που εφαρμόζει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με στόχο την υψηλή και διατηρήσιμη ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων και ποιοτικών θέσεων εργασίας.
Σε ανάρτησή του στο twitter ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Λε Μερ αναφέρει:
«Πολλή καλή συνομιλία με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για το μέλλον της ευρωζώνης και την ενίσχυση της διμερούς οικονομικής και χρηματοοικονομικής σχέσης μας».


Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η συνάντηση έγινε σε φιλικό κλίμα και στη διάρκειά της, ενόψει και της επικείμενης επίσκεψης του πρωθυπουργού στο Παρίσι, συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις, το νέο αναπτυξιακό πλαίσιο που δημιουργεί η Ελληνική Κυβέρνηση και οι προοπτικές ανάπτυξης στην Ευρώπη.
Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος συναντήθηκε νωρίτερα με τον Γάλλο ομόλογό του, έκανε μια πρώτη κρούση για τα πλεονάσματα, στην επιστολή για την ανανέωση της ενισχυμένης εποπτείας κατά ένα εξάμηνο.
Η ανανέωση του εξαμήνου της ενισχυμένης εποπτείας για την Ελλάδα είναι μία τυπική διαδικασία για τις Βρυξέλλες, όμως για την ελληνική πλευρά είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να αναπτύξει πτυχές της φορολογικής πολιτικής και να θέσει νέα αιτήματα.
Για το περιεχόμενο της εισήγησης αναφορικά με την παράταση της ενισχυμένης εποπτείας η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε την γνώμη της ελληνικής πλευράς μέσα στον Ιούλιο αποστέλλοντας επιστολή προς το υπουργείο Οικονομικών.
«Ήταν ακόμη ο S. Costello στην Αθήνα» είπε αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών, όταν η Κομισιόν έστειλε την επιστολή καταγράφοντας παράλληλα μέσα σε αυτή τα μέτωπα τα οποία παραμένουν ανοικτά ακόμη στην οικονομία. Στην ίδια επιστολή άλλωστε, αναφέρουν πληροφορίες, έγινε αναφορά και στη ραγδαία αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων.

Keywords
Τυχαία Θέματα