''ρεαλισμος και ευελιξια ''

14:27 3/11/2013 - Πηγή: Fimotro
...ΣΕ ΔΥΟ ΛΕΞΕΙΣ ΣΥΜΠΥΚΝΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ...
«Σε όλα τα θέματα υπάρχουν λύσεις, αρκεί να υπάρχει ρεαλισμός απ’ όλες τις πλευρές, ευελιξία και κοινός νους», δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ...
λίγες ώρες πριν από την έναρξη των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.
Μιλώντας στην «Καθημερινή της Κυριακής», ο υπουργός υπογραμμίζει ότι «απαιτείται ψυχραιμία απ’ όλους.
Και από εμάς και από τους εταίρους μας και κυρίως να εγκύψουν και να δουν την αντιστροφή της πορείας της ελληνικής οικονομίας που έχει επιτευχθεί. Γεγονός που οι αγορές αναγνωρίζουν».
Εμφανίζεται ακόμη αισιόδοξος ότι «όπως μέχρι σήμερα βρήκαμε λύσεις σε πολύ δυσκολότερα θέματα, έτσι θα γίνει και τώρα».
Σε άλλη δήλωσή του στο «Βήμα της Κυριακής», ο κ. Στουρνάρας τονίζει ότι «οι στιγμές είναι κρίσιμες» και προσθέτει πως «ανεβήκαμε το Κιλιμάντζαρο και στα εκατό μέτρα που απομένουν, κινδυνεύουμε να πέσουμε». «Αυτό πρέπει να το καταλάβουν οι υγιείς πολιτικές δυνάμεις πως η προσπάθεια για την οικονομία φθάνει επιτυχώς στο τέλος της», διαμηνύει.
Οι εκπρόσωποι της τρόικας αναμένονται στην Αθήνα στις αρχές της εβδομάδας, όπως επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Το Μαξίμου επιμένει ότι το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί η κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα είναι αυτό που συμφωνήθηκε μεταξύ του Πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης ειδικά στο θέμα του ύψους του δημοσιονομικού κενού και της αποφυγής νέων οριζόντιων μέτρων.
Είναι σαφές ότι αν η τρόικα επιστρέψει ζητώντας μέτρα 2,5 - 2,9 δισ. ευρώ, οι πιθανότητες συμφωνίας περιορίζονται στο ελάχιστο. Και μπορεί το σενάριο της μετάθεσης των όποιων αποφάσεων σε δεύτερο χρόνο, μέσω ενός συμπληρωματικού προϋπολογισμού περί τον Απρίλιο να έχει δει το φως της δημοσιότητας, αλλά η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αναλάβει το ρίσκο ένα μήνα πριν τις ευρωεκλογές να ανοίξει εκ νέου παρόμοια συζήτηση. «Θα πρόκειται για πολιτική αυτοκτονία», λέει στέλεχος της κυβέρνησης.
Επί της ουσίας το Μαξίμου διαμηνύει ότι το προσεχές διάστημα το «μπρα ντε φερ» μεταξύ της ελληνικής πλευράς και αυτής των δανειστών μας θα είναι σκληρό χωρίς να μπορεί κανείς να προδικάσει την κατάληξη.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα