ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΕ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΖΩΑ ΣΤΗ ΦΟΥΚΟΥΣΙΜΑ

12:31 1/4/2011 - Πηγή: Fimotro
Κατά δέκα χιλιάδες φορές υψηλότερες από τα φυσιολογικά επίπεδα μετρήθηκαν σήμερα οι συγκεντρώσεις ραδιενέργειας στον υδροφόρο ορίζοντα της Φουκουσίμα, ενώ παράλληλα ανιχνεύτηκε και ραδιενεργό καίσιο σε βοδινό κρέας που προέρχεται από ζώα της περιοχής...

Η ιαπωνική κυβέρνηση, μάλιστα, σχεδιάζει να πάρει τον έλεγχο του πυρηνικού σταθμού από τη διαχειρίστρια εταιρεία Tepco αλλά με αγορά μικρότερη του 50% των μετοχών του, ώστε να μην θεωρηθεί κρατικοποίηση.
Σε
εξέλιξη επιχείρηση εντοπισμού αγνοουμένων
Την ίδια ώρα, χιλιάδες ιάπωνες και αμερικανοί στρατιώτες πραγματοποιούν μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό αγνοουμένων κατά μήκος των βορειοανατολικών ακτών της Ιαπωνίας, που επλήγησαν πριν από τρεις εβδομάδες από τον καταστροφικό σεισμό και το τσουνάμι.
Οι δύο χώρες έχουν αναπτύξει 120 αεροσκάφη και ελικόπτερα μαζί με 65 πολεμικά πλοία για την αναζήτηση των 16.441 ανθρώπων που αγνοούνται μετά το τσουνάμι στις ακτές του Ειρηνικού στο νησί Χονσού και πιστεύεται ότι έχουν χάσει τη ζωή τους.
«Θα επικεντρώσουμε τις έρευνες κατά μήκος των ακτών, στις εκβολές των ποταμών και στις περιοχές που έχει καλύψει η θάλασσα» δήλωσε ένας από τους αξιωματούχους.
«Τα πτώματα που έχει παρασύρει η θάλασσα συχνά αυτήν την εποχή βγαίνουν στην επιφάνεια μετά από λίγες εβδομάδες. Οι έρευνές γίνονται για να εντοπιστούν» επισήμανε ο ίδιος.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Yomiuri στην επιχείρηση αυτή συμμετέχουν 17.000 Ιάπωνες και 7.000 Αμερικανοί στρατιώτες.
Οι έρευνες πάντως δεν θα καλύψουν τη ζώνη των 30 χιλιομέτρων γύρω από το πυρηνικό εργοστάσιο Νταϊίτσι της Φουκουσίμα, εξαιτίας του υψηλού επιπέδου ραδιενέργειας.
Τουλάχιστον χίλια πτώματα βρίσκονται ακόμα στη ζώνη αυτή, σύμφωνα με το πρακτορείο Kyodo που επικαλείται αστυνομικές πηγές.
Οι σωροί αυτοί έχουν εκτεθεί σε υψηλά ποσοστά ραδιενέργειας και οι αρχές αποφάσισαν να μην προχωρήσουν στην περισυλλογή τους.
Περίπου 28.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν ή αγνοούνται μετά την καταστροφή που έπληξε την Ιαπωνία, σύμφωνα με επίσημο προσωρινό απολογισμό
Keywords
Τυχαία Θέματα