ΔΥΟ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ ΠΡΙΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ, ΑΓΙΕ ΖΑΚΥΝΘΟΥ!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος ανακοίνωσε την πρόθεσή του να παραιτηθεί από την έδρα του την 1ην Σεπτεμβρίου, επειδή νιώθει ότι δεν έχει πια τις ακμαίες δυνάμεις που είχε μέχρι πριν λίγα χρόνια για να επιτελέσει τα...
καθήκοντά του.

Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
__________

Απεκάλυψε μάλιστα ότι ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο θα έπρεπε να αποχωρήσει από τη θέση του υπευθύνου της ΕΚΥΟ ασχέτως του ότι ο ίδιος αρνείται να το ομολογήσει.

Εκφράζω για μια ακόμη φορά τη χαρά
μου για την απομάκρυνση του Σεβασμιότατου Ιωαννίνων από τη θέση του υπευθύνου των οικονομικών υπηρεσιών της Εκκλησίας αλλά και επειδή η Ιερά Σύνοδος εξέλεξε τους Μητροπολίτες Ελασσώνος, Σάμου και Υδρας ως αντικαταστάτες του.

Για την ακρίβεια του λόγου τον Σεβασμιότατο Ελασσώνος αγνοώ παντελώς, γι’ αυτό και προσεύχομαι να είναι το κατάλληλο πρόσωπο για τη θέση που επελέγη, αλλά όλοι γνωρίζουν την αρετή και το παραδοσιακό φρόνημα των Μητροπολιτών Σάμου και Υδρας.


ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
__________

Αυτό που απομένει είναι ο Σεβασμιότατος Ιωαννίνων να παραιτηθεί και από τη Μητρόπολή του. Οχι μόνον για τους λόγους που επικαλέστηκε ο Μητροπολίτης Ζακύνθου - το προβεβηκώς της ηλικίας και τον κόπο των ετών και την συνακόλουθη κατάπτωση των δυνάμεων -, αλλά προπαντός επειδή ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων είναι τοις πάσιν γνωστός - ούτε που μπαίνει άλλωστε στον κόπο να το κρύψει - ότι είναι νεωτεριστής κληρικός, όπως μαρτυρεί η παντελώς απάδουσα προς την ιεροπρέπεια εμφάνισή του, αλλά και οι εντελώς απαράδεκτες θέσεις που διατυπώνει για την τιμή προς τα άγια λείψανα, τον βλάσφημο Καζαντζάκη, κτλ.. Αρα “ο οφείλεις ποιήσαι, Σεβασμιότατε Ιωαννίνων, ποίησον τάχιον”.

Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
___________

Στον Αγιο Ζακύνθου τώρα. Με την ίδια χαρά Σεβασμιότατε Ζακύνθου, που ακούσαμε την παραίτηση του Αγίου Ιωαννίνων από την διεύθυνση της ΕΚΥΟ θα ακούσουμε και τη δική σας οριστική παραίτηση από τη Μητρόπολη που ποιμαίνετε. Για πολλούς λόγους. Καταρχήν επειδή και εσείς - όπως ακριβώς ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων - είστε “μοντέρνος παπάς”. Είναι γνωστό τι έχετε πει κατά καιρούς για το ράσο των κληρικών και αλλά θέματα. Σε όλους υπάρχει διάχυτη η εντύπωση ότι δεν “μυρίζετε λιβάνι”. Είστε άνθρωπος με μεγάλες διοικητικές και οργανωτικές ικανότητες, ένας πολύ καλός “μάνατζερ”, κατά τη λαική έκφραση, αλλά όχι πάντως κληρικός που εμπνέετε τους πιστούς.

ΝΑ ΑΡΘΕΙ Η ΑΔΙΚΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
___________

Πριν όμως παραιτηθείτε έχετε δύο οφειλές προς την Εκκλησία. Η πρώτη: Να μεριμνήσετε να λήξει με κανονικό τρόπο η αδικία σε βάρος του κανονικού Μητροπολίτη Αττικής και Μεγαρίδος κ. Νικόδημου.

Δεν θα σας κουράσω με την επανάληψη της απαρίθμησης του άδικου, αντικανονικού και παράνομου τρόπου με τον οποίο εξεβλήθη από το
Keywords
Τυχαία Θέματα