ΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ Ο ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ

11:51 1/4/2011 - Πηγή: Fimotro
«Οι αστυνομικές αρχές κάνουν τη δουλειά τους και την κάνουν με περισσή ψυχραιμία. Προσπαθούν να αντιμετωπίσουν μια κατάσταση, η οποία είναι πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα. Ουδέποτε έχει ξανασυμβεί αυτό το οποίο συμβαίνει και είναι καιρός να πάρει πρωτοβουλίες η Δικαιοσύνη». Aυτό...
δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής, αναφερόμενος στο πρόβλημα της Κερατέας.
Ο κ. Παπουτσής πρόσθεσε ότι κάποιοι "επιχειρούν να εμφανίσουν την κυβέρνηση, ως μια κυβέρνηση η οποία λειτουργεί με αστυνομικό
κράτος. Επιχειρούν να δημιουργήσουν ένα πεδίο συγκρούσεων. Και είναι απόλυτη η ευθύνη όλων εκείνων, οι οποίοι πρωτοστατούν σε αυτά τα απαράδεκτα επεισόδια και καλύπτουν όλες αυτές τις έκνομες δράσεις. Η Δικαιοσύνη έτσι κι αλλιώς έχει επιληφθεί".
Ο κ. Παπουτσής είπε ότι βρίσκονται στην Κερατέα και εισαγγελικές και δικαστικές αρχές και επιβλέπουν την κατάσταση. Πρόσθεσε ότι το υπουργείο έχει δώσει εντολές στην Αστυνομία για "μεγάλη ψυχραιμία και πολύ μεγάλη αυτοσυγκράτηση, προκειμένου να μην έχουν συνεχή επεισόδια".
Ο υπουργός κατέληξε, επικρίνοντας έμμεσα τη Δικαιοσύνη, λέγοντας ότι "δεν μπορεί να δέχονται οι αστυνομικοί επιθέσεις στις οποίες κινδυνεύουν είτε να καούν είτε να τραυματιστούν κάθε μέρα με συστηματικό τρόπο. Κάποιοι είναι υπεύθυνοι γι' αυτό. Κάποιοι είναι οχυρωμένοι πίσω από αυτήν την κατάσταση. Κάποιοι ευνοούνται από αυτήν την κατάσταση. Σε κάθε περίπτωση, επαναλαμβάνω, έχουν ευθύνες. Αυτές τις ευθύνες, νομίζω ότι είναι καιρός η Δικαιοσύνη να πάρει τις πρωτοβουλίες που πρέπει και να τις αποδώσει".
Όσον αφορά στο ζήτημα της μετανάστευσης, ο κ. Παπουτσής τόνισε ότι, "όσοι έχουν δικαίωμα ασύλου, θα το πάρουν. Και θα το πάρουν το ταχύτερο δυνατό. Όσοι όμως, δεν έχουν δικαίωμα ασύλου, έχουν δηλώσει ψευδή στοιχεία και δεν έχουν δικαίωμα να μένουν στη χώρα μας, θα επιστρέψουν στις πατρίδες τους, είτε με το πρόγραμμα του εθελοντικού επαναπατρισμού είτε με τη διαδικασία της απέλασης".
Keywords
Τυχαία Θέματα