Οι τελευταιες εξελιξεις σχετικα με το αφαντο boeing...

20:31 21/3/2014 - Πηγή: Fimotro
Την ώρα που το θρίλερ του εξαφανισμένου αεροσκάφους των μαλασιανών αερογραμμών συνεχίζεται, οι έρευνες για τον εντοπισμό του δε θα πάψουν αν δεν εντοπιστεί...
το Boeing 777, όπως δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών της Μαλασίας, Χισαμουντίν Χουσείν.

«Θα συνεχίσουμε μέχρι να βρούμε την πτήση MH370», τόνισε ο υπουργός, επισημαίνοντας πως σε συνεργασία με τη γαλλική ομάδα που συμμετέχει στις έρευνες, αξιοποιούνται τα δεδομένα που αφορούν στον εντοπισμό των μαύρων κουτιών της πτήσης 447 της Air France
που είχε συντριβεί στον Ατλαντικό το 2009.

«Όλα τα στοιχεία που λαμβάνουμε από τη γαλλική ομάδα, θα περάσουν από επεξεργασία τις επόμενες 30 ημέρες», συμπλήρωσε.
Την ίδια ώρα, τόνισε ότι ο «νότιος διάδρομος» αποτελεί περιοχή όπου χρειάζεται να εστιάσουν οι ειδικοί καθώς είναι απαραίτητο να μετριαστεί η έκταση ερευνών, ώστε να διευκολυνθεί το έργο των τοπικών αρχών.
Βέβαια, δεν έκρυψε την απαισιοδοξία του για τους χρόνους που θα χρειαστούν, λέγοντας πως «ο δρόμος θα είναι μακρύς» μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες.
Παράλληλα, υποστήριξε ότι η Μαλαισία αναμένει την άδεια από την κυβέρνηση του Καζακστάν ώστε να πραγματοποιηθεί έρευνα και στο βόρειο διάδρομο.
Μάλιστα, μετά την έκρηξη οργής και τις έντονες διαμαρτυρίες των συγγενών των 239 αγνοουμένων για ελλιπή ενημέρωση, ο Χισαμουντίν Χουσεϊν, διαβεβαίωσε πως οι οικογένειες των επιβατών και του πληρώματος θα ενημερώνονται για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
Την ίδια στιγμή και ενώ το αεροπλάνο θεωρείται το ασφαλέστερο μεταφορικό μέσο με λίγες πιθανότητες δυστυχημάτων, σύμφωνα με τις στατιστικές μετρήσεις, πολλά ερωτήματα προκύπτουν για τα αίτια που οδηγούν ένα αεροσκάφος στην πτώση.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Flightglobal η μεγαλύτερη πιθανότητα πτώσης ενός αεροσκάφους (δυτικής κατασκευής) είναι η δολιοφθορά σε ποσοστό 28%, δεύτερη έρχεται η απώλεια ελέγχου και η μηχανική βλάβη κατά 17,3%, η έκρηξη ή η φωτιά εν πτήσει, η εναέρια σύγκρουση και τα άγνωστα αίτια με 8,7%, με μόλις 4,4% ακολουθεί η αεροπειρατεία, καθώς και η πτώση στη θάλασσα, ενώ ελάχιστη είναι η πιθανότητα απώλειας ισχύος και η κατάρριψη.

Άγνωστο παραμένει σε ποια κατηγορία θα ενταχθεί η εξαφάνιση του αεροπλάνου των μαλαισιανών αερογραμμών, την ώρα που αεροσκάφη της Βασιλικής Αυστραλιανής Αεροπορίας ερευνούν την περιοχή στο Νότιο Ινδικό Ωκεανό.

Την ίδια στιγμή, ο πρωθυπουργός της χώρας, Τόνι Άμποτ, τόνισε ότι οι οικογένειες και οι φίλοι των επιβαινόντων έχουν δικαίωμα να μάθουν άμεσα τι συνέβη στους αγαπημένους τους.
«Το χρωστάμε στις οικογένειες να παρέχουμε πληροφορίες όσο γίνεται πιο άμεσα», είπε χαρακτηριστικά ο Άμποτ που επισήμανε πως επικοινώνησε με τον Κινέζο πρόεδρο, Σι Τζινπίνγκ, ο οποίος του είπε ότι είναι «συντετριμμένος» από την εξαφάνιση του Boeing 777 όπου επέβαιναν 153 Κινέζοι υπήκοοι.
Στο μεταξύ, τα τρία σενάρια που έχουν αναδειχθεί περισσότερο είναι η αεροπειρατεία, το σαμποτάζ και η ξαφνική μηχανική βλάβη που αιφνιδίασε τους κυβερνήτες, με αποτέλεσμα το αεροσκάφος να πετάει για ώρες με τον αυτόματο πιλότο μέχρι να εξαντλήσει τα καύσιμά του και να συντριβεί.
Αν τα αντικείμενα που έχουν εντοπιστεί από το δορυφόρο στο Νότιο Ινδικό Ωκεανό, ανήκουν πράγματι στο μοιραίο αεροσκάφος, τότε οι αναλυτές ισχυρίζονται ότι η θεωρία της αεροπειρατείας θα… χάσει έδαφος.
«Οι λόγοι που θα οδηγούσαν κάποιον να πετάξει το αεροσκάφος μέχρι εκεί είναι πολύ, πολύ λίγοι», δήλωσε ο ειδικός αεροναυπηγικής Τζέρι Σοετζατμάν, στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.
Αν πάντως τα αντικείμενα προέρχονται από το Boeing 777, ακόμα πιο δύσκολο θα αποδειχθεί το έργο των ειδικών για τον εντοπισμό του «μαύρου κουτιού», το οποίο αναμένεται να δώσει απαντήσεις στα δεκάδες ερωτήματα που προκύπτουν από τη μυστηριώδη εξαφάνιση της πτήσης MH370.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα