Χειρουργηθηκε και νοσηλευεται σε κριιμη κατασταση στην εντατικη...

18:59 21/3/2014 - Πηγή: Fimotro
Εξαιρετικά κρίσιμη είναι η κατάσταση της υγείας του Kύπριου υπουργού Άμυνας, Τάσου Μητσόπουλου, όπως δήλωσαν οι θεράποντες ιατροί...
Σύμφωνα με ιατρικό ανακοινωθέν, που ανέγνωσε ο νευροχειρουργός του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, Άκης Λάμπρου, παρουσία του διευθυντή του ΓΝ Λευκωσίας, Πέτρου Μάτσα, ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου, μετά την εισαγωγή του με εκτεταμένη εγκεφαλική αιμορραγία λόγω ρήξης ανευρύσματος εγκεφάλου, υποβλήθηκε σε επείγουσα εγχείρηση από ομάδα νευροχειρουργών του ΓΝ Λευκωσίας, με τοποθέτηση ενδοεγκεφαλικού
καθετήρος για ρύθμιση της ενδοκρανίου πιέσεως.

Ο ασθενής νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας και η κατάστασή του είναι εξαιρετικά κρίσιμη, πρόσθεσε ο κ. Λάμπρου.

Ανέφερε ότι νεώτερο ανακοινωθέν θα εκδοθεί, όταν κριθεί αναγκαίο.

Οι θεράποντες ιατροί δεν δέχτηκαν ερωτήσεις.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, με ιδιωτική πτήση από τις Βρυξέλλες επιστρέψει απόψε στην Κύπρο ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος κατέβαλε προσπάθειες να φτάσει νωρίτερα, ύστερα από την ενημέρωση που είχε για την κατάσταση της υγείας του Τάσου Μητσόπουλου.

Το ιδιωτικό αεροσκάφος που θα τον μεταφέρει αναμένεται στο αεροδρόμιο της Λάρνακας γύρω στις 19:40.

Ακόμη, αναμένεται ιδιωτικό αεροσκάφος από το Ισραήλ, μεταφέροντας τρεις γιατρούς. Οι γιατροί από το Ισραήλ και την Αθήνα θα παρακαθίσουν σε σύσκεψη με τους Κύπριους συναδέλφους τους, προκειμένου να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα αναφορικά με την υγεία του υπουργού Άμυνας.

Παράλληλα, η Αθήνα συνδράμει με κάθε τρόπο, προκειμένου να σωθεί η ζωή του Κύπριου υπουργού.

Στο πλαίσιο αυτό, το κυβερνητικό Embraer -έπειτα από κυπριακό αίτημα προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλο, και κατόπιν συνεννόησης με τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη- μετέφερε στην Κύπρο το νευροχειρουργό κ. Ανδρέου, ο οποίος θα χειρουργήσει τον κ. Μητσόπουλο.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα