Μυστικά για τα φθαρμένα ρούχα σας!

Όλοι έχουμε στη ντουλάπα μας ρούχα που έχουν φθαρεί από τη χρήση ή το χρόνο και σίγουρα θα θέλαμε να βρούμε κάποιες λύσεις για να τα χρησιμοποιήσουμε ξανά. Με τον τρόπο αυτό...
μπορούμε να εξοικονομήσουμε χρήματα από αγορές καινούριων ρούχων και ταυτόχρονα μπορούμε να φορέσουμε ξανά τα αγαπημένα μας ρούχα. Παρακάτω, αναφέρονται κάποιες περιπτώσεις φθαρμένων ρούχων και συμβουλές για την ανανέωσή τους.

Σακάκια με φθαρμένους αγκώνες ή φθαρμένα τζιν
Στη περίπτωση που οι αγκώνες από κάποιο σακάκι ή ακόμα και από ένα πουκάμισο έχουν φθαρεί μπορούμε να το καλύψουμε με κάποιο μπάλωμα.

Βρίσκουμε
ένα ύφασμα της αρεσκείας μας κατά προτίμηση από ένα άλλο παλιό ρούχο που δεν πρόκειται να φορέσουμε ξανά, ή μια παλιά τσάντα που έχει χαλάσει και δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί. Το υφάσμα που μπορει να χρισιμοποιηθεί θα ήταν προτιμότερο να είναι από πιο σκληρό και ανθεκτικό υλικό και όσο για το χρώμα, ο μόνος περιορισμός είναι το προσωπικό μας γούστο.

Κόβουμε δύο κομμάτια από το ύφασμα αυτό σε σχήμα οβάλ και σε μέγεθος τέτοιο ώστε να καλύπτεται ικανοποιητικά ο αγκώνας. Σιγουρευόμαστε ότι έχουμε δώσει περιθώριο στο ύφασμα για να μπορεί ο αγκώνας να λυγίζει.

Γυρνάμε τις άκρες περιμετρικά προς τα μέσα από το κάθε κομμάτι και τα ράβουμε επάνω στα μανίκια στα σημεία των αγκώνων.

Τη ίδια διαδικασία ακολουθούμε στις περιπτώσεις των φθαρμένων τζιν παντελονιών με τη διαφορά ότι τα μπαλώματα τα ράβουμε από τη μέσα πλευρά. Το ύφασμα που θα διαλέξετε θα ήταν προτιμότερο να είναι κάποιο άλλο τζιν με διαφορετικό χρώμα για να δίνει την αίσθηση ότι είναι σχέδιο του παντελονιού.

Σκισμένα τζιν
Μια λύση για ένα σκισμένο τζιν που θα το κάνει να φαίνεται και πιο μοντέρνο είναι να συνεχίσετε το ίδιο σκίσιμο ή να δημιουργήσετε και άλλα με κατάλληλο τρόπο ώστε να φαίνεται και αυτό σχέδιο του παντελονιού. Αυτό γίνεται ως εξής:

Ανασηκώνουμε το ύφασμα στο σημείο που θέλουμε να γίνει το σκίσιμο με τρόπο ώστε να δημιουργηθεί μια μικρή πιέτα προς τα έξω και κάθετη προς τη φορά που θα έχει το σκίσιμο.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι δημιουργούμε το σκίσιμο όσο μεγάλο επιθυμούμε.
Με μια σκληρή βούρτσα τρίβουμε αρκετά το σημείο που έγινε το σκίσιμο με σκοπό να ξεφτίσουν ελαφρώς οι κλωστές και να ολοκληρωθεί το σχέδιο

Ξεθωριασμένα ή ξεβαμμένα ρούχα
Αν ο σκοπός είναι να ανανεωθεί το χρώμα από ξεθωριασμένα σκούρα ρούχα τότε μια λύση είναι να χρησιμοποιηθεί μια κατάλληλη βαφή. Τη βαφή αυτή μπορείτε να την προμηθευτείτε από μαγαζιά με καλλυντικά ή κάποια supermarket. Οι τιμές κυμαίνονται από 4-6 ευρώ. Η διαδικασία είναι πολλή εύκολη και αναγράφονται οδηγίες χρήσης πάνω στη συσκευασία. Με τον τρόπο αυτό ανανεώνεται το χρώμα των αγαπημένων σας ρούχων με οικονομικό τρόπο.

Σε περίπτωση όμως, που χρειάζεται βαφή ένα ρούχο, επειδή ξέβαψε από χλωρίνη και έχουν δημιουργηθεί κηλίδες διαφορετικού χρώματος, η διαδικασία διαφοροποιείται ελαφρώς. Πριν βαφτεί το ρούχο, καλό θα ήταν να μπει ολόκληρο για 1-2 λεπτά στη χλωρίνη, να εξισορροπηθεί το χρώμα και στη συνέχεια η βαφή να γίνει με πολύ σκούρο χρώμα. Το μαύρο θα ήταν ιδανικό για την περίπτωση αυτή.

Με τους τρόπους αυτούς, λοιπόν, θα είναι εφικτό να έχετε ρούχα που δείχνουν εντελώς καινούρια. Καλή επιτυχία.

flowmagazine.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα