''προκαταβολικα'' και πριν τις ευρωεκλογες τα οικογενειακα επιδοματα...

20:00 21/3/2014 - Πηγή: Fimotro
...ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ...
Μέχρι τις 20 Απριλίου θα καταβληθεί η πρώτη δόση των οικογενειακών επιδομάτων, τα οποία πλέον θα χορηγούνται ανά τρίμηνο...
Αυτό προκύπτει από κοινή υπουργική απόφαση του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, και του υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη, σύμφωνα με την οποία το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων και το ειδικό επίδομα
για τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες θα καταβάλλονται ανά τρίμηνο, με πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου, από την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε ημερολογιακού τριμήνου και εντός 20 ημερολογιακών ημερών.

Η προκαταβολή για το επίδομα τέκνων (ύψους 120 εκατ. ευρώ), τα τριτεκνικά και τα πολυτεκνικά επιδόματα θα αφορούν στους περσινούς δικαιούχους, που έχει διαπιστωθεί ήδη ότι δικαιούνται τα επιδόματα και είχαν υποβάλει το Α21 το 2013, μαζί με τις φορολογικές δηλώσεις.

Η επίσπευση κρίθηκε αναγκαία, ώστε να μην παρουσιαστούν τα προβλήματα που υπήρξαν το 2013 με τη μεγάλη καθυστέρηση της πληρωμής, αφού δόθηκαν παρατάσεις έως και το Σεπτέμβριο στις προθεσμίες για την υποβολή των δηλώσεων, ενώ ακόμη και σήμερα δεν έχουν πληρωθεί όλοι οι δικαιούχοι, αφού εκκρεμούν περίπου 39.000 αιτήσεις για έλεγχο.
Στις 26 ή 27 Μαρτίου θα γίνει η νέα πληρωμή για το επίδομα τέκνων του ΟΓΑ του 2013 σε μόνο 7.000 δικαιούχους που είχαν κάνει διόρθωση στο Α21.

Ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου, δήλωσε για το θέμα, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό: "Με το νέο θεσμό των οικογενειακών επιδομάτων ενισχύονται περίπου 700.000 πιο αδύναμες οικονομικά οικογένειες της χώρας μας και μάλιστα από το πρώτο παιδί, σε αντίθεση με το παρελθόν. Η καταβολή των επιδομάτων από φέτος, που διαθέτουμε πια το μητρώο των δικαιούχων οικογενειών, θα γίνεται ανά τρίμηνο, με βάση μια κανονική διαδικασία.
Για το πρώτο τρίμηνο του 2014 μέσα στον Απρίλιο θα γίνει η καταβολή του αντίστοιχου δικαιώματος για όλες τις οικογένειες κι έτσι θα έχουμε πλέον ανά τρίμηνο την καταβολή όλων των επιδομάτων".

Ο διοικητής του ΟΓΑ, κ. Ξενοφών Βεργίνης, επισημαίνει ότι κατά τη γνώμη του η προκαταβολή της πρώτης δόσης του επιδόματος (ύψους 120 εκατ. ευρώ) πρέπει να χορηγηθεί μόνο στους περσινούς δικαιούχους, που έχει διαπιστωθεί ήδη ότι δικαιούνται τα επιδόματα και είχαν υποβάλλει το Α21 το 2013 μαζί με τις φορολογικές δηλώσεις.

«Περιμένω από την αστυνομία να τσεκάρω τις τελευταίες 20.000 αιτήσεις από πέρυσι αν πρόκειται για ομογενείς η αλλοδαπούς. Οι μεταβολές είναι αναρίθμητες από έτος σε έτος. Πολλοί θα είναι νέοι δικαιούχοι, αφού λόγω της κρίσης μειώθηκε το εισόδημά τους, ενώ κάποια παιδιά ενηλικιώθηκαν, οπότε θα πρέπει να ζητήσουμε πίσω την προκαταβολή που χορηγήσαμε» διευκρινίζει ο κ Βεργίνης

Οι δικαιούχοι μπορούν να κάνουν έλεγχο στην ηλεκτρονική εφαρμογή του ΟΓΑ για τα επιδόματα και να δουν εάν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος για την διόρθωση που έχουν κάνει στο Α21 μέσω Taxisnet.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα