"οχι" σε ολα λεει...ο στουρναρας... "τριβεσ" στην κυβερνηση για τον "φορο ακινητων"

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας
Οικονομικός συντάκτης ΕΣΗΕΑ
Αγαπητό Fimotro,
Όλα δείχνουν ότι ..."όχι" λέει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στο ενδεχόμενο παράτασης για ακόμη ένα έτος του έκτακτου ειδικού τέλους ακινήτων, γνωστού... και ως χαρατσιού της ΔΕΗ αντί της εφαρμογής
του ενιαίου φόρου ακινήτων ένα "όχι" που δείχνει ότι το μέτρο ήταν προσωρινό και είχε έκτακτο χαρακτήρα.
Η πρόταση που υποβλήθηκε από ομάδα βουλευτών της ΝΔ στη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, για... παράταση της εφαρμογής του έκτακτου ειδικού τέλους ακινήτων έως ότου γίνουν οι διορθώσεις στον ενιαίο φόρο, εξηγούσαν ότι κάτι τέτοιο θα είχε ενδεχομένως προβλήματα συνταγματικότητας,δεδομένου του έκτακτου χαρακτήρα του ειδικού τέλους.
Κάτι τέτοιο θα έπληττε τη ΔΕΗ, μέσω της οποίας εισπράττεται το ειδικό τέλος και είναι η αιτία πολλών απλήρωτων λογαριασμών, που έχει η εταιρεία.
Το θέμα της αντισυνταγματικότητας ειχε επισημάνει και ο Προκόπης Παυλόπουλος ο οποίος τελευταία επιδίδεται σε σωρεία νομικών συμβουλών και επισημάνσεων...

Τώρα σχετικά με την τρόικα δεν έχει αλλάξει ο έως τώρα προγραμματισμός και την προσεχή Τρίτη αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με τους επικεφαλής της τρόικας, οι οποίοι επανέρχονται στην Αθήνα το βράδυ της Δευτέρας.Αυτό επισήμαναν παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, αναφορικά με τηλεγράφημα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, για ενδεχόμενο αναβολής της άφιξης των εκπροσώπων των δανειστών στην Ελλάδα.

Πάντως το θέμα της... φορολόγησης ακινήτων έχει δημιουργήσει ...σοβαρές "τριβές" στην κυβέρνηση με τον Αντώνη Σαμαρά να παρακολουθεί στενά το όλο θέμα μαζί με τον Γιάνννη Στουρνάρα αφού μπορεί να γίνει αντικείμενο όπως υποστηρίζουν βουλευτές της ΝΔ- Πασοκ ακόμα και για... πρόωρες εκλογές!

Σας ευχαριστώ
Keywords
Τυχαία Θέματα