Σοβαροτερη ερευνα στους κολπους της ελ.ας ζητα το πασοκ...

«Θετική κίνηση έστω και καθυστερημένα» χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ το πόρισμα των Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων για τις σχέσεις ΕΛΑΣΧρυσής Αυγής, υπογραμμίζοντας ...
πάντως την ανάγκη «σοβαρότερης και σε βάθος έρευνας».
Όπως τονίζει ο Τομέας Προστασίας του Πολίτη του ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του, το πόρισμα
δείχνει ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα σε ορισμένες Διευθύνσεις και Υπηρεσίες της ΕΛΑΣ, αλλά και ότι απαιτείται συνολική αντιμετώπιση, δεδομένου ότι δεν είναι δυνατό να προσδιοριστεί ο αριθμός των πραγματικών περιστατικών αστυνομικής βίας που δεν έχουν έλθει στην επιφάνεια.
Σύμφωνα με τη Χαριλάου Τρικούπη, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πρέπει να προχωρήσει στην εκπόνηση σχεδιασμού για την αναδιοργάνωση των αστυνομικών υπηρεσιών που φαίνεται να έχουν μεγαλύτερη εμπλοκή σε πράξεις βίας ενώ, όπως αναφέρει, «είναι καιρός πια να αναβαθμιστεί η εκπαίδευση των αστυνομικών σε όλα τα επίπεδα».

«Σημαντικό κενό» της ανακοίνωσης, χαρακτηρίζει το Κίνημα και την «έλλειψη αξιολόγησης των αστυνομικών υπηρεσιών καταπολέμησης ρατσισμού, αν και όπου έχουν δημιουργηθεί». «Άποψή μας βέβαια είναι ότι αντί να λειτουργούν αντιρατσιστικές υπηρεσίες μέσα στην Αστυνομία ως ‘θύλακες’ για να αντιμετωπίζουν με ιδιαίτερη αυταπάρνηση και δυσκολίες σε ένα δυσμενές υπηρεσιακό περιβάλλον ‘θύλακες’ ρατσιστικών συμπεριφορών, πρέπει να επιδιωχθεί το σύνολο των αστυνομικών να έχουν αντιρατσιστική συμπεριφορά», προσθέτει το ΠΑΣΟΚ και καταλήγει: «Είναι κρίμα ο πολίτης να βασίζεται στην τύχη για το σε ποιον ‘θύλακα’ θα πέσει».
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα