Ντιμπειτ: «σουπα» απο κολλυβα μετα τον επικηδειο στην αιθουσα τελετων της ερτ! απουσα η χα!

13:14 10/9/2015 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Κ.Π.
Αγαπητό Fimotro,
Όσοι διάβασαν τη χθεσινή μας ανάρτηση (εδώ), «ντιμπέιτ: ο μεγαλύτερος πολιτικο-δημοσιογραφικός θίασος επιθεώρησης, με 14 πρόσωπα» θα μας δικαίωσαν πλήρως!...
Δεν γνωρίζω...
πόσοι άντεξαν να δουν μέχρι τέλος ένα Show που σού έφερνε υπνηλία χωρίς να χρειαστεί να πάρεις ηρεμιστικά. Συζήτηση βαρετή, άνευρη, χωρίς ερεθισμούς και ενδιαφέρον. Από πού να ξεκινήσει κανείς! Από το σκηνικό που έμοιαζε με αίθουσα ενόρκων; Ίσως γι΄αυτό να έγινε και το τηλεφώνημα για «βόμβα» που αποδείχτηκε φάρσα.

Το μακιγιάζ των γυναικών; Τον συντονιστή, με το άγχος και
την πίεση στα όρια του εγκεφαλικού(πιστεύω να είχαν φροντίσει να υπάρχει γιατρός) η τους πολιτικούς αρχηγούς που στο πρώτο μέρος έδειχναν να βαριούνται να μιλήσουν σαν να έκαναν αγγαρεία; Να μιλήσουμε για τα πλάνα των πολιτικών που μέχρι να έρθει η σειρά τους να απαντήσουν σε ερώτηση(πολλές φορές ανούσια) ταξίδευαν σε άλλους παραδείσους; Ίσως ο «Βαγγέλλας» για να μη τον πάρει ο ύπνος, κρυφά να μετρούσε τις χάντρες από το αγαπημένο του κομπολόι.

Ο ένας μιλούσε πολλές φορές πάνω στον άλλο χωρίς να καταλαβαίνεις τίποτα. Ακούσαμε για μύγες, βατόμουρα και υπόδικους. Η Κοσιώνη έγινε Ζαχαρέα, ενώ ο ρόγχος, που έβγαινε από τον Καμμένο μέσα στο θυμό του ήταν αρκετά ενοχλητικό. Πάνο αυτό είναι μόνιμο χαρακτηριστικό όταν μιλάς κάνε κάτι η συμβουλέψου κάποιον ειδικό.

Η φωτιά που άναψε ο Αλέξης Τσίπρας με τη μύγα της Τρέμη. Τη λάσπη Καμμένου προς Βαγγέλη Μειμαράκη, για υπόδικο, και την πρόταση με το χιούμορ που διαθέτει ο «Βαγγέλας» να πάει στην Κουμουνδούρου, ανέβηκε για λίγο το θερμόμετρο, διαφορετικά θα είχαμε υποθερμία, και η «σούπα από κόλλυβα, θα γινόταν σταροπίλαφο».

Γενικά η εντύπωση που έβγαινε ήταν, ότι οι ίδιοι οι αρχηγοί και οι δημοσιογράφοι βαριόντουσαν αυτή την τηλεμαχία. Έμοιαζαν να τα πίνουν σε κάποιο ταβερνάκι «σουρωμένοι» μέσα στην πλήξη, έτοιμοι να παραδοθούν στην αγκαλιά του Μορφέα! Από αυτή τη «σούπα» κανένας δεν κέρδισε. Τίποτα καινούργιο δεν βγήκε και ο κόσμος δεν έγινε σοφότερος. Μάλλον έγινε πιο δύσπιστος και προβληματισμένος. Η διακομματική η όποιος πήρε την απόφαση αποκλεισμού της ΧΑ από το ντιμπέιτ, έκανε λάθος, και αυτό θα αποτυπωθεί με τον καλύτερο τρόπο στις εκλογές

Αν κάτι πρέπει να ξεχωρίσει κανείς, είναι η απλότητα και λαϊκότητα του Βαγγέλη Μειμαράκη και ο τρόπος με τον οποίο εκφράζεται. Έκανε όμως ένα λάθος όταν μιλούσε και κυρίως στο σύντομο μήνυμα!

Απευθυνόμενος στον ελληνικό λαό, αντί να τον κοιτάζει στα μάτια και στο κέντρο της κάμερας, κοίταζε λοξά, δεξιά, αριστερά σαν να απευθυνόταν στους συνυποψήφιους του. Τη γλώσσα του σώματος δεν την κέρδισε κανείς! Φαίνεται ότι τα επικοινωνιακά επιτελεία των αρχηγών που τους έκαναν φροντιστήριο, θα πρέπει να καθίσουν και αυτά ξανά στις αίθουσες διδασκαλίας, μαζί με τη διακομματική επιτροπή που αποφασίζουν για τον τρόπο διεξαγωγής μιας τηλεμαχίας.

Νομίζω ότι οι δημοσιογράφοι που συμμετέχουν και η ΕΣΗΕΑ πρέπει να πάρουν σοβαρές αποφάσεις ώστε στο μέλλον να αποφεύγονται παρεμβάσεις που εμποδίζουν τη σωστή ενημέρωση κάτω από κανόνες και κανονισμούς που καθορίζουν άλλοι. Ας ευχηθούμε στο επόμενο ντιμπέιτ να δούμε κάτι διαφορετικό.

Πάντως Τσίπρας και Μειμαράκης, πρέπει να δουλέψουν πολύ μέχρι τη επόμενη Δευτέρα αν θέλουν να κερδίσουν τους ψηφοφόρους και κυρίως τους αναποφάσιστους.
Keywords
Τυχαία Θέματα