Μαραθωνια η απολογια του ηλια κασιδιαρη...

21:26 1/10/2013 - Πηγή: Fimotro
Mαραθώνια είναι η απολογία του Ηλία Κασιδιάρη, που βρίσκεται ενώπιον του ανακριτή από νωρίς το απόγευμα, κατηγορούμενος για διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση και ένταξης σε αυτή...

Το κατηγορητήριο, που είναι σχεδόν ίδιο για όλους από την ηγετική ομάδα, αναφέρει ότι είχε τον ρόλο της εκπαίδευσης των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία όπως αποκαλύπτεται, γινόταν και με αληθινά πυρά.
Ο Ηλίας Κασιδιάρης,
σύμφωνα με πληροφορίες, αναμενόταν να καταγγείλει προβοκάτσια σε βάρος της Χ.Α αλλά και σε βάρος του ιδίου, και να κάνει λόγο για πολιτική δίωξη.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής επρόκειτο να αρνηθεί τις κατηγορίες, να αμφισβητήσει την νομιμότητα της διαδικασίας επικαλούμενος την μη άρση ασυλίας του, καθώς να ισχυριστεί πως η δίωξή του έχει πολιτική σκοπιμότητα λόγω των επικείμενων δημοτικών εκλογών.
Και οι υπόλοιποι βουλευτές αναμένεται να τηρήσουν την ίδια γραμμή στην απολογία τους, κάνοντας λόγο για πολιτική δίωξη, ενώ είναι πολύ πιθανό να επικαλεστούν συνομιλίες του Γιώργου Πατέλη με φράσεις όπως «Τι κάνατε ρε, καταστραφήκαμε», για να καταδείξουν πως ουσιαστικά πρόκειται για μια ανεξάρτητη κίνηση μέλους της Χρυσής Αυγής, για ένα έγκλημα εν ολίγοις μεμονωμένο για το οποίο δεν υπήρξε ούτε εντολή ούτε κεντρική κατεύθυνση ούτε καν γνώση της ΧΑ.
Το ίδιο θα αφήσουν να εννοηθεί ότι σημαίνει και η φράση του Πατέλη: «Παίρνω το Λαγό και δεν μου το σηκώνει, τώρα θα μας διώξουν».

Στον ανακριτή οι τέσσερις βουλευτές της Χ.Α. Στο κατηγορητήριο που συνέταξε ο ανακριτής διαφθοράς Σπύρος Γεωργουλέας, ο Νίκος Μιχαλολιάκος εμφανίζεται ως ο απόλυτος ηγέτης της οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», τόσο του πολιτικού όσο και του στρατιωτικού μέρους της. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο αρχηγός συντόνιζε και γνώριζε την έκνομη δράση της οργάνωσης, αφού όλες οι επιθέσεις, οι βιαιοπραγίες και οι απόπειρες πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης ήταν προγραμματισμένες.
Όπως επισημαίνεται στο κατηγορητήριο, από τις τηλεφωνικές συνομιλίες προκύπτει ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος ενημερώθηκε για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον Γιάννη Λαγό. Τον βουλευτή Β΄Αθήνας είχε ενημερώσει νωρίτερα ο Γιώργος Πατέλης, ο οποίος έμαθε από τον Γιώργο Ρουπακιά ότι σκότωσε τον 34χρονο ράπερ.
«Εσύ δε υπό την ιδιότητα του μέλους της στενής ηγετικής ομάδας της οργανώσεως και του βουλευτού της Χρυσής Αυγής διηύθυνες αυτήν παρέχων διαταγές, οδηγίες και εντολές προς τα μέλη της οργανώσεως ελέγχων απολύτως τη δράση αυτής και ενεργών προς επίτευξη των παρανόμων σκοπών της όπως ανωτέρω αυτοί αναλυτικώς αναφέρονται», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κατηγορητήριο σε βάρος του Νίκου Μιχαλολιάκου.
Στο κατηγορητήριο, το οποίο χαρακτηρίζει την οργάνωση στρατιωτική με δομή και σιδηρά ιεραρχία, αναφέρεται πως για όποιον δεν την ακολουθεί υπάρχουν συνέπειες και για τη σωματική ακεραιότητά του, ενώ γίνεται αναφορά και για εκπαίδευση των ανηλίκων παιδιών αλλά και στις επιχειρησιακές ομάδες που προσέρχονται συντεταγμένες όπως ο στρατός.
Οι τέσσερις βουλευτές, Γ.Λαγός, Ηλ. Κασιδιάρης, Ηλ. Παναγιώταρος και Ν.Μίχος οδηγήθηκαν ενώπιον του ανακριτή λίγο μετά τις 15.00 υπό ισχυρή αστυνομική συνοδεία.
Μετήχθησαν στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελεπίδων και εισήλθαν στο κτήριο 6 από την πίσω πόρτα.
«Είμαστε καθαροί σαν κρύσταλλα», φώναξε ο Ηλίας Παναγιώταρος, την ώρα της εισόδου του στο κτήριο.
Έξω από το χώρο των δικαστηρίων είχαν συγκεντρωθεί περίπου 100 άτομα σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους συλληφθέντες βουλευτές, ενώ στο σημείο έχουν παραταχθεί δυνάμεις των ΜΑΤ.
Αποκαλυπτικά τα διαγράμματα των επικοινωνιών
Αποκαλυπτικά για τις επικοινωνίες που έγιναν μεταξύ των στελεχών και άλλων μελών της Χρυσής Αυγής και ενδεικτικά για τον ρόλο του καθενός, αλλά και τον αναβρασμό που επικράτησε μετά τη δολοφονία του Π.Φύσσα, θεωρούνται από τις αρχές, δύο διαγράμματα που έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία. Σε αυτά φαίνονται οι τηλεφωνικές επαφές από τα τηλέφωνα του βουλευτή, Γιάννη Λαγού, και του προέδρου της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας, Γιώργου Πατέλη.
Στον «χάρτη» των τηλεφωνικών επικοινωνιών, ο βουλευτής έχει αλλεπάλληλες επαφές με τον Γ. Πατέλη και άλλα άτομα, μεταξύ των οποίων ο Ηλίας Παναγιώταρος, πριν από την δολοφονία, ενώ μετά το έγκλημα δέχεται κλήση και καλεί τον γενικό γραμματέα του κόμματος, Νίκο Μιχαλολιάκο.
Ο Γιάννης Λαγός φαίνεται ότι έχει δεχτεί πριν τη δολοφονία και ένα τηλεφώνημα από τη Βουλή, που όμως δεν αποδεικνύεται αν σχετίζεται με το περιστατικό.
Ο Γ. Πατέλης επίσης, φαίνεται ότι είναι το κέντρο της προετοιμασίας της δολοφονίας, ενώ αμέσως μετά, επικοινωνεί με τη σύζυγο του δράστη, Γ. Ρουπακιά (συνδρομητής 1.), καθώς και με τον Νίκο Μιχαλολιάκο το μεσημέρι της επόμενης μέρας.
Πηγή : naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα