Συναντησεις αβραμοπουλου με τις ηγεσιες των κυπριακων κομματων...

21:19 1/10/2013 - Πηγή: Fimotro
Διαδοχικές συναντήσεις με τις ηγεσίες των κυπριακών κομμάτων είχε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, λίγο πριν αναχωρήσει για την Αθήνα μετά την ολοκλήρωση ...
της επίσκεψής του στην Κύπρο.
Ο Δ. Αβραμόπουλος συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο του ΔΗ.ΣΥ.
Λευτέρη Χριστοφόρου, τον γ.γ. του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού, τον πρόεδρο του ΔΗ.ΚΟ. Μάριο Κάρογιαν, τους εκπροσώπους της ΕΔΕΚ κ.κ. Γιώργο Βαρνάβα και Μαρίνο Ζησόπουλο, τον εκπρόσωπο του Κινήματος Οικολόγων - Περιβαλλοντιστών Γιώργο Περδίκη και τον Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργο Λιλλήκα.
Μετά τις συναντήσεις, δήλωσε ότι η Ελλάδα είναι στο πλευρό της Κύπρου, με ένα από τα ισχυρότερα αμυντικά συστήματα στην Ευρώπη, παρά την οικονομική κρίση.
«Οι εξελίξεις ανέδειξαν και έφεραν στην επιφάνεια τον σημαντικό γεωστρατηγικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Κύπρος. Το ίδιο ισχύει για την Ελλάδα. Πάντοτε είμαστε υπέρμαχοι κάθε προσπάθειας που αποβλέπει στην εδραίωση της σταθερότητας και της ειρήνης στην περιοχή» είπε σχετικά.
Ο κ. Αβραμόπουλος αναφέρθηκε επίσης στα δρώμενα στην ανατολική Μεσόγειο, επισημαίνοντας ό,τι «όλοι αντιλαμβανόμαστε και πρέπει να το κάνουμε σημαία στη σχέση μας με την Ευρώπη και με ολόκληρο τον κόσμο, το πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της Κύπρου».
Για να μπορέσει όμως η Κύπρος να διαδραματίσει αυτή τη σημαντική αποστολή, επεσήμανε, θα πρέπει να ξαναβρεί την ενότητα και την ακεραιότητά της. «Θέλω να πιστεύω ότι του χρόνου θα γιορτάσουμε μαζί και πάλι την ημέρα της ανεξαρτησίας της Κύπρου. Με την έννοια όμως ανεξαρτησία να είναι πιο βαθειά σε περιεχόμενο και να καλύψει ολόκληρη την Κύπρο, διαμορφώνοντας ένα περιβάλλον ασφαλούς διαβίωσης και για τους Ελληνοκύπριους και για τους Τουρκοκύπριους» δήλωσε.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα