Καποιοι προσπαθουν να εκτροχιασουν τις συνομιλιες για το συριακο επιμενει ο λαβροφ...

11:30 20/4/2016 - Πηγή: Fimotro
Σε μία κλωστή κρέμονται, πλέον, οι συνομιλίες για την επίτευξη ειρήνης στη Συρία, μετά τις τελευταίες εξελίξεις...
και την αποχώρηση των εκπροσώπων της συριακής αντιπολίτευσης από τη Γενεύη. Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, τόνισε πως «υπάρχουν κάποιοι παίκτες από το εξωτερικό πεδίο που ονειρεύονται να ανατρέψουν το συριακό καθεστώς δια της βίας, κάνουν ό,τι είναι δυνατόν, όπως να εκτροχιάζουν τις συνομιλίες στην Γενεύη. Πιστεύω ότι η Γαλλία και οι ΗΠΑ
απορρίπτουν κατηγορηματικά τέτοιες απόπειρες».

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ δήλωσε πως τα Ηνωμένα Έθνη δεν θεωρούν ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες έχουν αποτύχει οριστικά και οι ΗΠΑ πιστεύουν ακόμη ότι υπάρχει ένας δρόμος που μπορεί να οδηγήσει σε μια πολιτική μετάβαση, στην οποία ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ θα αποχωρήσει από την εξουσία.

Η Ανώτατη Επιτροπή Διαπραγματεύσεων (HNC), η οποία εκπροσωπεί τη συριακή αντιπολίτευση στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα πως η απόφασή της να αναστείλει τη συμμετοχή της στις συνομιλίες ενισχύθηκε μετά τις αεροπορικές επιδρομές του καθεστώτος σε δύο πόλεις στην επαρχία της Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, τις οποίες χαρακτήρισε «επικίνδυνη κλιμάκωση» της σύρραξης.
Keywords
Τυχαία Θέματα