Α. τσιπρας : υπαρχει σταθεροτητα και ασφαλεια στην ελλαδα

11:18 20/4/2016 - Πηγή: Fimotro
Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για θέματα ασφάλειας πραγματοποιείται στη Βουλή, με πρωτοβουλία του αρχηγού της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη. Κατά την ομιλία του ο πρωθυπουργός εξέφρασε την έκπληξή του για το αίτημα της...
αξιωματικής αντιπολίτευσης να γίνει συζήτηση στη Βουλή για το θέμα της ασφάλειας της χώρας, υποστηρίζοντας ότι «από τις τρεις κρίσεις που υπάρχουν αυτή την περίοδο, την οικονομική, την προσφυγική και την κρίση ασφαλείας, η χώρα μας έχει την ατυχία
να είναι στο επίκεντρο των δύο: της οικονομικής και της προσφυγικής. Και δεν αντιμετώπιζει κρίση ασφάλειας, παρά το ότι βρίσκεται σε μια αποσταθεροποιημένη περιοχή. Αποτελεί μια όαση ασφάλειας και σταθερότητας».
«Από πουθενά δεν τεκμηριώνεται η διασύνδεση των προσφυγικών ροών με την τρομοκρατία», είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Η ΝΔ με περισσή ανευθυνότητα επιχειρεί να την μεταφέρει στην πλάτη της χώρας σε μια κρίσιμη περίοδο. Στην έναρξη της τουριστικής περιόδου την ώρα που εκατομμύρια τουρίστες ετοιμάζονται να επισκεφθούν την χώρα. Κι εσείς ζητάτε να αποδείξετε ότι υπάρχει θέμα ασφάλειας. Ουδείς στην Ευρώπη έχει διανοηθεί να υπονοήσει ότι υπάρχει θέμα ασφάλειας στην Ελλάδα».
«Τι ακριβώς επιδιώκει αυτή η πρωτοβουλία; Ρητορική είναι η ερώτηση μου, γιατί τα κίνητρα είναι σαφή. Δεν προκαλεί καμία έκπληξη ότι στην επιστολή σας υιοθετείτε τον ισχυρισμό ότι η ασφάλεια των πολιτών τίθεται εν αμφιβόλω, από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι και το προσφυγικό. Αυτός ο ισχυρισμός που συνδέει το προσφυγικό με την ασφάλεια των πολιτών είναι το επιχείρημα των πιο αντιδραστικών δυνάμεων στην Ευρώπη. Είναι η θέση εκείνων που υψώνουν τείχη στην Ευρώπη» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι με την πρόταση της να γίνει σήμερα αυτή η συζήτηση, έχει στόχο να ψαρέψει στα θολά νερά ενός ακροδεξιού ακροατηρίου, έχει στόχο να αναδείξει την ακροδεξιά ατζέντα.
«Υιοθετείτε ξενοφοβική γραμμή» είπε ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε ότι η ελληνική κοινωνία έχει ισχυρά αντισώματα απέναντι στους ντελάληδες του φόβου. Είπε δε ότι στο βάρος αυτό που σηκώνει ο ελληνικός λαός, η ελληνική κυβέρνηση δίπλα σηκώνει το βάρος της ευθύνης του προσφυγικού.
«Η κυβέρνηση σήμερα σηκώνει το βάρος μιας τεράστιας ευθύνης που είναι δυσανάλογη των δυνάμεων της και σηκώνουμε το βάρος της ευθύνης με υπομονή και με σύνεση. Η κατάσταση στην περιοχή μας δεν είναι εύκολη. Η Ευρώπη είναι σε κρίσιμο σταυροδρόμι», είπε ο πρωθυπουργός.
Ο κ. Τσίπρας είπε ακόμα οτι έχουν μειωθεί οι ροές μετά την συμφωνία στα ελληνικά νησιά. Και διαψεύστηκαν όσοι έλεγαν ότι τέλος Απρίλη η χώρα θα είναι ένας απέραντος καταυλισμός. Οι εξελίξεις, είπε ο πρωθυπουργός «δεν επιβεβαιώνουν ούτε τον δεύτερό σας μύθο ότι η χώρα έγινε ένα απέραντο χοτ σποτ». Είπε επίσης ότι «η ΝΔ θέλει να έναν τρίτο μύθο. Ότι η χώρα έχει θέμα ασφάλειας. Είπε ότι η στάση αυτή είναι επικίνδυνη και εθνικά ανεύθυνη! Η χώρα δεν αντιμετωπίζει θέμα ασφάλειας».
Ο κ. Τσίπρας είπε ακόμα ότι η Ελλάδα επανεκκίνησε τις σχέσεις με την Ρωσία και ανοίχθηκε με σταθερά βήματα στον κόσμο. «Προχωρήσαμε με τόλμη στην ενίσχυση της τριμερούς Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ. Όπως και στην τριμερή Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου».
Keywords
Τυχαία Θέματα