Η ΣΥΛΛΗΨΗ ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΡΑΝ ΚΑΠΟΙΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΩΝ

10:17 16/5/2011 - Πηγή: Fimotro
Η σύλληψη του επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος-Καν, στις ΗΠΑ δεν θα επηρεάσει την αποφασιστικότητα της Ελλάδας να εφαρμόσει το σχέδιο διάσωσης που συμφώνησε με την ΕΕ και το ΔΝΤ, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ωστόσο, η σύλληψη
του Στρος-Καν, που κατηγορείται για σεξουαλική...
επίθεση την ώρα που ετοιμαζόταν να μεταβεί στην Ευρώπη για συνομιλίες σχετικά με την κρίση χρέους, θα μπορούσε να προκαλέσει κάποιες καθυστερήσεις βραχυπρόθεσμα καθώς ακυρώθηκαν σημαντικές συναντήσεις του, είπε άλλος αξιωματούχος.
«Η ελληνική κυβέρνηση λειτουργεί θεσμικά και συνεχίζει απρόσκοπτα την υλοποίηση του προγράμματος εξόδου από την κρίση», είπε σε γραπτή δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.
Ο Στρος-Καν αναμενόταν να συναντηθεί με την Γερμανίδα Καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ και να συμμετάσχει σε συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης με θέμα την κρίση χρέους και τον τρόπο αντιμετώπισης των ελληνικών δυσκολιών αναφορικά με την επίτευξη των στόχων του Μνημονίου.
Η απουσία του Στρος-Καν δεν θα επηρεάσει απαραίτητα την απόφαση για την επόμενη δόση των δανείων, ύψους 12 δισ. ευρώ, η οποία κρίνεται από την αξιολόγηση των μεταρρυθμίσεων και του μεσοπρόθεσμου σχεδίου δημοσιονομικής εξυγίανσης. Ωστόσο η Αθήνα επιδιώκει και την επιμήκυνση των δανείων των 110 δισ. ευρώ καθώς και μείωση του επιτοκίου, κάτι που απαιτεί συζητήσεις σε πολιτικό επίπεδο.
Keywords
Τυχαία Θέματα