Κυρίαρχοι με το καλημέρα οι Μπουλς!

10:16 16/5/2011 - Πηγή: 24wro
Το πρώτο και καθοριστικότατο βήμα για την πρόκρισή τους στους μεγάλους τελικούς...
του NBA έκαναν τα ξημερώματα της Δευτέρας οι Σικάγο Μπουλς, διασύροντας μέσα σε ένα κατάμεστο «United Center Arena» τους Χιτ με 103 - 82!


Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που μπήκαν πιο αποφασιστικά στο παρκέ, αφού οι δύο πρώτες επιθέσεις τους εκδηλώθηκαν με τον πλέον φανταστικό τρόπο και ολοκληρώθηκαν με καρφώματα των Ουέιντ και Τζέιμς στον αιφνιδιασμό, πριν καν συμπληρωθούν τα πρώτα 45 δευτερόλεπτα (0-4)! Οι δύο ομάδες ήταν κοντά
στο σκορ καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια στην απόλυτη ισορροπία (48-48).

Και κάπου εκεί τα «ψέματα τελείωσαν» και οι «ταύροι» έδειξαν τα «κέρατά» τους! Παίζοντας άμυνα για σεμινάρια στο τρίτο δωδεκάλεπτο κατάφεραν να περιορίσουν τον «βασιλιά» Λεμπρόν και την παρέα του στους 15 πόντους και να χτίσουν μία διαφορά ασφαλείας πριν την έναρξη της τελευταίας περιόδου (72-63)!

Το τέταρτο και τελευταίο δωδεκάλεπτο άνηκε και πάλι στα «τρομερά μωρά» του Τομ Τιμποντό, τα οποία κατάφεραν να πάρουν βοήθειες ακόμα και από παίκτες που δεν βοήθησαν πολύ κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου (βλέπε Ομέρ Ασίκ) και να πανηγυρίσουν μία μεγάλη όσο και «ψαρωτική» νίκη στο ξεκίνημα της σειράς κόντρα στην ομάδα που θεωρείται ως φαβορί για την κατάκτηση του φετινού NBA.

Κορυφαίος των «ταύρων» για ακόμα ένα παιχνίδι, ποιός άλλος, ο MVP της κανονικής περιόδου στον «μαγικό κόσμο» του NBA, Ντέρικ Ρόουζ, ο οποίος σταμάτησε στους 28 πόντους (7/15 2π., 3/7 3π., 5/6 β.), μοιράζοντας παράλληλα και 6 ασίστ. Άξιος συμπαραστάτης του ο Λουόλ Ντενγκ ο οποίος σημείωσε 21 πόντους με τρίποντα σε κομβικά σημεία της αναμέτρησης όπου οι Χιτ ετοιμάζονταν για αντεπίθεση. Φάση του αγώνα, το απίστευτο φόλοου κάρφωμα που μας χάρισε ο Τάζ Γκίμπσον λίγο μετά την είσοδό μας στο τελευταίο αγωνιστικό λεπτό της αναμέτρησης (είχε ακόμα ένα εξαιρετικό «in your face» κόντρα στον Ντουέιν Ουέιντ στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου).

Από τους Χιτ, μόνο ο Κρις Μπος στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων σημειώνοντας 30 πόντους, έχοντας παράλληλα και εννιά ριμπάουντ στο ενεργητικό του. Στα «ρηχά» Λεμπρόν Τζέιμς και Ντουέιν Ουέιντ, με 15 και 18 πόντους αντίστοιχα και μέτρια ποσοστά.

Στο «United Center Arena» του Σικάγο και το δεύτερο ματς της σειράς τα ξημερωματα της Πέμπτης, στο οποίο οι Μπουλς καλούνται να διπλασιάσουν τις νίκες τους και να πάνε με τον «αέρα» του απόλυτου φαβορί πλέον για τις δύο αναμετρήσεις που ακολουθούν στο Μαϊάμι, την ώρα που η ομάδα του Έρικ Σποέλστρα θα θέλει να κάνει το «μπρέικ» και να πάρει το αβαντάζ έδρας με το μέρος της.

Μπουλς (Τιμποντό): Ντενγκ 21, Μπούζερ 14, Νοά 9, Μπόγκανς 3, Ρόουζ 28, Μπρούερ 8, Γκίμπσον 9, Ασίκ 5, Ουότσον 3, Κόρβερ 3

Χιτ (Σποέλστρα): Τζέιμς 15, Μπος 30, Άντονι, Ουέιντ 18, Μπίμπι 4, Τζόουνς 4, Μίλερ, Τσάλμερς 9, Μαγκλόιρ 2, Χάσλεμ, Χάουζ, Χάουαρντ

bettv.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα