Επαναστατικη προταση απο την ονεχ για συστημα τηλε- ιατρικης...

Εγκρίθηκε, στο σύνολό της, η πρόταση που υπέβαλε η ONEX, στο πλαίσιο της Δράσης ICT4Growth της Κοινωνίας της Πληροφορίας (ΚτΠ), για την ανάπτυξη ενός πρωτότυπου συστήματος προληπτικής και διαγνωστικής τηλε-ιατρικής με τη διακριτική ονομασία «Ασκληπιάδης»...

Το εν λόγω σύστημα αποτελεί τη λύση της ΟΝΕΧ για τις κοινωνικές ομάδες με ειδικές απαιτήσεις, καθώς παρέχει τη δυνατότητα της από-απόσταση διενέργειας εξετάσεων σε άτομα που βρίσκονται σε
απομακρυσμένες ή/και δύσβατες περιοχές, παρακολούθησης της υγείας ασθενών και ηλικιωμένων σε πραγματικό χρόνο (real-time) και παρακολούθησης της υγείας αθλητών σε πραγματικό χρόνο (real-time).
Όλα αυτα θα γίνονται μέσω web και με τη χρήση κινητού τηλεφώνου, υπολογιστή ή άλλης ενσύρματης ή ασύρματης συσκευής και χωρίς την παρουσία γιατρού ή εξειδικευμένου (νοσηλευτικού) προσωπικού. Επίσης, μέσω ειδικών διεπαφών (web services) θα υπάρχει δυνατότητα αυτοματοποιημένης επικοινωνίας με ειδικές ιατρικές εφαρμογές.
«Οι εμπορικές εφαρμογές του συστήματος “Ασκληπιάδης” που λύνουν με άμεσο, εύκολο και οικονομικό τρόπο τα αντίστοιχα υφιστάμενα προβλήματα έχουν προσελκύσει ήδη το ενδιαφέρον από οργανισμούς παροχής ιατρικών υπηρεσιών, ιδιώτες ιατρούς, νοσοκομεία, γηροκομεία, κρατικούς φορείς υγείας, ασφαλιστικά ταμεία, τοπική αυτοδιοίκηση, αθλητικά σωματεία κ.α.», επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα