Κασιδιάρης: Όποιος βουλευτής… πεινάει, να έρθει στα συσσίτια της Χρυσής Αυγής

«Όποιος βουλευτής δεν…βγαίνει με την βουλευτική αποζημίωση και…πεινάει, να έρθει στα συσσίτια της Χρυσής Αυγής να του δώσουμε ένα πιάτο φαΐ». Αυτό είπε από το βήμα της Βουλής ο εισηγητής του κόμματος Ηλ. Κασιδιάρης, ενώ όταν αντέδρασαν βουλευτές από την πλευρά της ΝΔ τους προ-κάλεσε να παραιτηθούν αν δεν τα…βγάζουν

πέρα, αφού όπως είπε χαρακτηριστικά «δεν έγινε κανείς βουλευτής με το ζόρι».

Επιχειρώντας δε να εκμεταλλευτεί το θέμα που ξέσπασε με την μη μείωση των βουλευτικών αποζημιώσεων στον προϋπολογισμό της Βουλής του 2014, κατέθεσε πρόταση του κόμματός του με την οποία η βουλευτική αμοιβή να εξομοιωθεί με αυτή του πρέσβη, δηλαδή 1899 ευρώ το μήνα.

Κατά τα λοιπά, για πρώτη φορά ο προϋπολογισμός της Βουλής καταψηφίζεται από ένα μεγάλο κομμάτι του Σώματος, αφού ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΔΗΜΑΡ και Χρυσή Αυγή καταψηφίζουν τον προϋπολογισμό που στηρίζεται μόνο από τα δύο κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Στο θέμα παρενέβη και ο πρόεδρος της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκης ο οποίος έκανε λόγο για σημαντικές μειώσεις στις αμοιβές των βουλευτών τα τελευταία χρόνια, ενώ (αρνητική) αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του ότι η αμοιβή του βουλευτή είναι αποζημίωση και όχι μισθός, οπότε και δεν μπορούμε να τον συγκρίνουμε με άλλους μισθούς.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Βουλής επιχειρηματολόγησε υπέρ των αποδοχών που λαμβάνουν οι βουλευτές σήμερα λέγοντας πως «δεν πρέπει να οδηγηθούμε σε μια Βουλή των πλουσίων», ενώ επιτέθηκε σε εκείνους τους βουλευτές που λένε πως η βουλευτική αποζημίωση πρέπει να μειωθεί περεταίρω λέγοντας πως όποιος θέλει με μια απλή αίτηση μπορεί να πει ότι εγώ θέλω να παίρνω τόσα χρήματα λιγότερα, ή να μην έχω προνόμια.

Ο κ. Μεϊμαράκης αναφέρθηκε και στο αφορολόγητο (περίπου 70%) των βουλευτών, έχοντας ως επιχείρημα (εξαιρετικά έωλο είναι η αλήθεια) ότι οι βουλευτές δεν διατηρούν βιβλία εσόδων-εξόδων και ως εκ τούτου δεν μπορούν να δικαιολογούν έξοδα και αυτό είναι ένας από τους λόγους που διατηρείται το αφορολόγητο.

Αναφέρθηκε δε και στα κόστος για τα διόδια που καλύπτονται από τη Βουλή (για όσους δεν χρησιμοποιούν τις επίσης τσάμπα αεροπορικές μετακινήσεις-τέσσερις την εβδομάδα) υποστηρίζοντας πως πρέπει να δώσουμε κίνητρα (!) στους βουλευτές ώστε να μειώσουν τα έξοδα στις μετακινήσεις τους.

Αυτό πάντως που έκανε αίσθηση κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2014 και ειδικότερα για τις μη μειούμενες βουλευτικές αμοιβές, ήταν ότι δεν γράφτηκε για να μιλήσει κανένας από τους βουλευτές (πλην του βουλευτή της ΝΔ Γ. Βλάχου) καταδεικνύοντας το γεγονός ότι κανείς δεν θέλει να θίξει τα… κακώς κείμενα.

The post Κασιδιάρης: Όποιος βουλευτής… πεινάει, να έρθει στα συσσίτια της Χρυσής Αυγής appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα