Γονιδιακη θεραπεια για την καρδιακη ανεπαρκεια...

Χιλιάδες ζωές αναμένεται να σώσει γονιδιακή θεραπεία για την καρδιακή ανεπάρκεια που ανέπτυξαν επιστήμονες στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα από το Κέντρο Καρδιαγγειακών Ερευνών της Ιατρικής Σχολής Icahn του νοσοκομείου...
Mount Sinai στη Ν. Υόρκη.
Οι επιστήμονες δημιούργησαν μια θεραπεία σε ενέσιμη μορφή που θα χορηγείται απευθείας στην καρδιά, θα βελτιώνει τη ροή του αίματος και θα μειώνει το μέγεθός της.
Η θεραπεία ονομάζεται SUMO-1, ονομασία που προέρχεται από το γονίδιο που παρουσιάζει ελλιπή δράση
στα άτομα που πάσχουν από καρδιακή ανεπάρκεια, και σύμφωνα με τους επιστήμονες είναι μία από τις πρώτες θεραπείες που ενισχύουν τη ροή του αίματος στην καρδιά, βελτιώνοντας τη λειτουργία της.
Όπως αναφέρεται στην επιστημονική έκθεση, οι πρώτες φάσεις των δοκιμών έχουν ήδη ολοκληρωθεί με επιτυχία, ενώ σύντομα αναμένεται να ξεκινήσουν και οι δοκιμές στον άνθρωπο.
Μάλιστα, όπως είπε ο επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας, δρ Roger Hajjar, η έγκρισή τους από τον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων είναι ζήτημα χρόνου.
Ξένα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι αν η γονιδιακή θεραπεία εγκριθεί για χρήση στον άνθρωπο θα πρόκειται για τη δεύτερη θεραπεία αυτού του είδους που αναπτύσσει η συγκεκριμένη επιστημονική ομάδα.
Η πρώτη θεραπεία ονομάζεται CUPID και περιλαμβάνει την εισαγωγή του γονιδίου SERCA2 στον οργανισμό, το οποίο παράγει ένα ένζυμο που είναι απαραίτητο για τη σωστή άντληση του ασβεστίου από τα κύτταρα.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Αναζητήσεις
καρδιακη ανεπαρκεια γονιδιακή θεραπεία
Τυχαία Θέματα