''δε βλεπει εκλογες το α'εξαμηνο του 2014 ο θ. παγκαλος...

Την εκτίμηση ότι δεν πρόκειται να διενεργηθούν βουλευτικές εκλογές στη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας στην Ε.Ε. εξέφρασε ο Θ. Πάγκαλος με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM, σημειώνοντας...
ότι αν αυτό συνέβαινε θα ήταν «τερατώδες» από πλευράς εθνικού συμφέροντος.
«Δεν θεωρώ ότι θα δώσουμε το δώρο στους εαυτούς μας να διαπομπευθούμε ακόμη περισσότερο με εκλογές κατά τη διάρκεια της προεδρίας, γιατί εκεί θα μας φτύσουν όλοι και δεν
θα τολμάμε να βγούμε από τα σύνορα της χώρας», πρόσθεσε.
«Έχουμε στοιχειώδες ένστικτο αυτοσυντήρησης, ελπίζω, και νομίζω ότι όλοι αυτοί που ζητάνε εκλογές θα το βουλώσουν από την 1η Ιανουαρίου και για ένα εξάμηνο, καθώς η προεδρία θα τελειώσει 30 Ιουνίου του 2014. Τότε, αυτομάτως, ανοίγει η προεκλογική περίοδος», ανέφερε.
Εκτίμησε επίσης ότι μέσα στο 2015 μπορεί να γίνουν εκλογές, διότι, όπως είπε, δύσκολα θα συμφωνήσουν τα κόμματα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Αν δεν βρεθεί το 180, οι κυβερνήσεις πέφτουν όταν χάσουν τη δεδηλωμένη. Και τη δεδηλωμένη η κυβέρνηση μπορεί να τη χάσει μετά το τέλος της προεδρίας – και θεωρώ εξωφρενικό και δεν μπορώ να φανταστώ ότι υπάρχουν βουλευτές τόσο ασυνείδητοι και ηλίθιοι που θα θελήσουν να κάνουν κακό στη χώρα κατά τη διάρκειά της – ή μπορεί να δημιουργηθεί για διάφορους λόγους μια κρίση», παρατήρησε.
Σε ό,τι αφορά το πρόσωπο που θα μπορούσε να αναλάβει τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας ο κ. Πάγκαλος είπε ότι ήδη έχει «ανιχνεύσει», όπως είπε, κάποιους υποψηφίους. «Είναι προφανές, ας πούμε, ότι ο κ. Σημίτης κάτι θέλει από την πολιτική ζωή, διότι όπως είδατε ζωντάνεψε. Δεν νομίζω ότι θα γίνει πρωθυπουργός, αλλά Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι κάτι καλό. Μακριά είναι ο Γενάρης του 2015; Είναι και άλλοι που προσπαθούν να είναι συμπαθείς», δήλωσε.
Αναφερόμενος στις διεργασίες στο χώρο της Κεντροαριστεράς, ο κ. Πάγκαλος παρατήρησε ότι «έχει πνεύσει ένας άνεμος για τα ψηφαλάκια» και ότι αυτό που θέλει το ΠΑΣΟΚ είναι να βγάλει έναν ευρωβουλευτή. «Καταλαβαίνετε ότι η ΔΗΜΑΡ αν δεν βγάλει ούτε έναν ευρωβουλευτή – διότι από τις δηλώσεις τις τελευταίες του κ. Κουβέλη διαφαίνεται ότι η ΔΗΜΑΡ προχωρεί ανεξάρτητα από τους άλλους – τελείωσε…», πρόσθεσε.
Αναφορικά τέλος με τις πιέσεις της τρόικας, ο κ. Πάγκαλος εκτίμησε ότι οι δανειστές εμφανίζουν μεγαλύτερο έλλειμμα «μέσα στο πλαίσιο ενός παιχνιδιού διαπραγμάτευσης, παζαριού, για να μας πιέσουν να κάνουμε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις τις οποίες όντως δεν έχουμε κάνει».
«Ας προχωρήσουμε σ’ αυτές γοργά, για να μην έχουν επιχείρημα και να τους πει η κυβέρνηση ότι ήρθε η ώρα να συζητήσουμε για το χρέος», κατέληξε.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα