Συζητησεις για τις ''κοκκινες γραμμεσ''...

Οι «κόκκινες γραμμές» της Αθήνας έναντι των δανειστών μας είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η ραχοκοκαλιά της προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, την οποία αναμένεται να επικυρώσουν...
αύριο στο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ο κ.
Βενιζέλος αναμένεται να αναφερθεί εκτενώς στο θέμα στη συνέντευξή του σε λίγη ώρα στο υπουργείο Εξωτερικών όπου έχει καλέσει τους πολιτικούς συντάκτες.
Η προγραμματική συμφωνία βρίσκεται στο τελικό στάδιο προετοιμασίας της με βασικούς άξονες την απεμπλοκή από το μνημόνιο, την άρνηση λήψης νέων οριζόντιων μέτρων και την ανάγκη απομείωσης του χρέους.
Φιλοδοξία των δύο εταίρων της κυβέρνησης είναι το κείμενο να αποτελέσει τη βάση της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές μας και ως εκ τούτου πρέπει να αποτυπώνει όχι μόνο την παρούσα κατάσταση (τι έχει πετύχει μέχρι τώρα η χώρα μας και με ποιο κόστος), αλλά και τις επιδιώξεις της ελληνικής πλευράς για την τελική έξοδο της χώρας από την κρίση. Πέραν τούτου στη σημερινή του συνέντευξη ο κ. Βενιζέλος αναμένεται να εξαπολύσει σκληρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του στην υπόθεση με τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.
Στην Κουμουνδούρου, παρά τις πληροφορίες ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί στη Βουλή η πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το θέμα των ναυπηγείων, δεν έχουν λόγους να βιάζονται. Αντίθετα έχουν κάθε λόγο να συντηρούν το θέμα ψηλά στην επικαιρότητα, προκαλώντας την αντίδραση και την αμηχανία της άλλης πλευράς.
Σήμερα το απόγευμα θα διεξαχθεί και η ψηφοφορία για την τροπολογία με την οποία θα δίδεται η δυνατότητα στη Βουλή να αποφασίζει την αναστολή χρηματοδότησης κόμματος.
Η τροπολογία αναμένεται να εγκριθεί από τη συντριπτική πλειοψηφία του σώματος αφού έχουν δηλώσει ότι θα την ψηφίσουν η Ν.Δ., ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Αριστερά.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα