Αποκτηστε σπιτι με... δωρο τα ηλεκτρικα

17:22 3/3/2012 - Πηγή: Fimotro
Ρεπορτάζ : Βασίλης Σ. Κανέλλης
(από την Ημερησία)
Ποιος θα περίμενε πριν από 4 χρόνια ότι η αγορά κατοικίας θα ήταν σε τόσο δραματική κατάσταση που οι εργολάβοι προκειμένου να βρουν αγοραστές θα έδιναν απίστευτες προσφορές. Μετά τα δωρεάν μπάρμπεκιου, τις αποθήκες, τις...
θέσεις πάρκινγκ, τις θωρακισμένες πόρτες ή ακόμη και την κάλυψη του κόστους για τη σύνδεση με τα
δίκτυα της ΔΕΗ, του νερού, του φυσικού αερίου, οι κατασκευαστές σπιτιών κάνουν πλέον και πιο... προχωρημένες προσφορές.
Πλέον, για να βρεθεί ο αγοραστής ενός σπιτιού δίνονται δώρο όλες οι... ηλεκτρικές συσκευές της κουζίνας από τους καλύτερους κατασκευαστές. Μιλώντας στην «Η» ο κ. Νίκος Μπατιστάτος, γενικός διευθυντής της Κατασκευαστικής Κατοικιών batistatos.gr επισημαίνει ότι εξαιτίας της βαθιάς κρίσης στην κτηματαγορά και της «βουτιάς» των αγοραπωλησιών έχουν δημιουργηθεί πολλές επενδυτικές ευκαιρίες που δεν θα πρέπει να πάνε χαμένες από όσους διαθέτουν χρήματα για να κάνουν αγορές.
«Κάποιοι ισχυρίζονται, θέλω να πιστεύω ότι είναι λίγοι, πως και τελείως δωρεάν να προσφέρεις ένα διαμέρισμα, δεν θα θελήσει να το πάρει κάποιος σήμερα. Πολύ απλά γιατί δύσκολα θα το νοικιάσει, ενώ από την άλλη μεριά, θα τον γονατίσουν οι φόροι. Αν όμως θεωρήσουμε πως, η χώρα μας, βρίσκεται ήδη στον πάτο του βαρελιού και επομένως λογικά θ' αρχίσει να ανεβαίνει προς την κορυφή, τότε δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή -από τη σημερινή- για μαζικές αγορές ακινήτων, εφόσον βέβαια, υπάρχει ρευστότητα.

Γιατί και καλές τιμές υπάρχουν και ποιότητα κατασκευής προσφέρεται από την αγορά και σημαντικές προσφορές γίνονται.
Για παράδειγμα η εταιρεία μου, που με την ανάθεση μιας εργολαβίας για ανέγερση κατοικίας, προσφέρει δωρεάν τις ηλεκτρικές συσκευές της κουζίνας. Αυτό βέβαια, όπως είναι κατανοητό, δεν θα ισχύσει για πάντα. Ο υποψήφιος πελάτης είναι βέβαιο ότι μια τέτοια προσφορά δεν θα την αφήσει να πάει χαμένη». Κι όμως, η συγκεκριμένη πρόταση είναι μια από τις άκρως εντυπωσιακές προσφορές που βρίσκει κανείς στην αγορά ακινήτων. Τα συμβολαιογραφικά γραφεία καταγράφουν πτώση 80%-90% στις συναλλαγές, περισσότερα από 200.000 σπίτια είναι απούλητα ενώ τα στεγαστικά δάνεια εμφανίζουν αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης, σε ποσοστό πάνω από -2%.
Στη μισή τιμή
Είναι επόμενο, λοιπόν, να αναζητούνται με το... τουφέκι όσοι θέλουν αυτήν την περίοδο να αγοράσουν κάποιο σπίτι. Και είναι ακόμη πιο δεδομένο ότι οι εργολάβοι τα δίνουν όλα προκειμένου να πετύχουν μια αγοραπωλησία.
Οπως υποστηρίζουν, είναι δύσκολο να ρίξουν τις τιμές λόγω του υψηλού κόστους απόκτησης της γης και του κόστους οικοδομής που συνεχώς ανεβαίνει. Ετσι, αναγκάζονται να προχωρούν σε εντυπωσιακές προσφορές που, όμως, κοστίζουν λιγότερο γι' αυτούς.
Για παράδειγμα, αν κάποιος ιδιώτης ήθελε να αγοράσει μόνος του τις ηλεκτρικές συσκευές της κουζίνας, δηλαδή κουζίνα, πλυντήριο πιάτων, ψυγείο θα χρειάζονταν ακόμη και 2.000 ευρώ. Για τον εργολάβο, ωστόσο, το κόστος μπορεί να είναι στη μισή τιμή για μια καλή προωθητική ενέργεια.
Keywords
Τυχαία Θέματα