Amoibh προσφερει η κυβερνηση της ζανζιβαρης για την επιθεση με οξυ...

20:28 10/8/2013 - Πηγή: Fimotro
Η κυβέρνηση της Ζανζιβάρης προσφέρει αμοιβή 10 εκατομμυρίων σελινίων (περίπου 4.600 ευρώ) για οποιαδήποτε πληροφορία βοηθήσει στον εντοπισμό των δραστών της επίθεσης με οξύ που δέχθηκαν την Τετάρτη το βράδυ δύο νεαρές Βρετανίδες...
Η επίθεση στις δύο Βρετανίδες, οι οποίες επιστρέφουν την Παρασκευή στη χώρα τους, «είναι ντροπή για εμάς», δήλωσε ο υπουργός Πληροφόρησης, Πολιτισμού, Τουρισμού και Αθλημάτων της συγκεκριμένης ημιαυτόνομης νησιωτικής περιοχής της Τανζανίας, Σαΐντ Άλι Μπαρούκ, ανακοινώνοντας την χρηματική αμοιβή, όπως και μια αναθεώρηση της νομοθεσίας προκειμένου να εμποδιστεί η χρήση
οξέος στο ιδιαίτερα τουριστικό αυτόνομο αρχιπέλαγος της Τανζανίας.
Το 2012, ένας ιμάμης είχε δεχθεί επίθεση με οξύ στην Ζανζιβάρη.
Οι επιθέσεις έχουν εν γένει πολλαπλασιαστεί τον τελευταίο καιρό στο αρχιπέλαγος, αλλά μέχρι την Τετάρτη δεν είχαν ποτέ ως στόχο τουρίστες.
Ζανζιβάρη: Επίθεση με οξύ σε δυο νεαρές Βρετανίδες Οι δύο νεαρές γυναίκες από το Λονδίνο, οι οποίες εργάζονταν ως εθελόντριες σε ένα σχολείο, υπέστησαν εγκαύματα από την επίθεση με οξύ που δέχθηκαν λίγο πριν από τις 20:00 καθώς βρισκόντουσαν στο Στόουν Τάουν, το ιστορικό κέντρο της Ζανζιβάρης που έχει περιληφθεί από την UNESCO στην παγκόσμια κληρονομιά της ανθρωπότητας. Αμέσως μεταφέρθηκαν στο Νταρ Ες Σαλάμ, την οικονομική πρωτεύουσα της Τανζανίας, ενώ στην συνέχεια θα αναχωρούσαν για τη Μεγάλη Βρετανία.
Ο επικεφαλής της αστυνομίας της Ζανζιβάρης, Μούσα Άλι Μούσα, δήλωσε ότι επτά άνθρωποι έχουν μέχρι στιγμής ανακριθεί σχετικά με την επίθεση, αλλά δεν έδωσε περαιτέρω διευκρινίσεις.
«Αν βρούμε αποδεικτικά στοιχεία, οι ύποπτοι θα παρουσιαστούν ενώπιον του δικαστηρίου την Δευτέρα», πρόσθεσε.
Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα.
«Δεν σχολιάζουμε τις απομακρύνσεις ή τους επαναπατρισμούς για ιατρικούς λόγους», δήλωσε εκπρόσωπος του Φόρεϊν Όφις στο Λονδίνο.
Keywords
Τυχαία Θέματα