Η πλάτη του Τρίμη προς τον πρόεδρο του Αλέξη και η τρελή πορεία εκτροχιασμού της ΕΣΗΕΑ

Όπου Τρίμης: Αθροίσατε Γιουκάκη+Κατσίμη, μία «αριστερή γροθιά»

Του Σεραφείμ Χ. Μηχιώτη για το Enimerosi24

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγός της μείζονος αντιπολιτεύσεως-ελέω των αποτελεσμάτων των επαναληπτικών εκλογών του Ιουνίου 2012- ο Αλέξης ή Αλέξιος Τσίπρας, μπορεί να απολαύσει αμέριμνος τα μπάνια του, εις ό,τι αφορά-τουλάχιστον-το μέτωπο των ΜΜΕ:

Τα νώτα του είναι πλήρως καλυμμένα και δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε πρόβλημα, ικανό να ταράξει την καλοκαιρινή του νιρβάνα!

Οι δημοσιογραφικές ενώσεις, μέσω των θεσμικών τους συνδικαλιστικών εκπροσωπήσεων σε δευτεροβάθμιο επίπεδο (ΠΟΕΣΥ) και σε πρωτοβάθμιο(ΕΣΗΕΑ), διά των αντιστοίχων αντίστοιχων ανίερων πλειοψηφιών τους εις επίπεδο Διοικήσεων, δεν πρόκειται να επιληφθούν των αντιδημοσιογραφικών εκρήξεων του προέδρου Αλέξη, με αφορμή την πόρτα που έδειξε ο τελευταίος εις τον «αναιδή» δημοσιογράφο της Γερμανικής εφημερίδας «Frankfurter Allgemeine Zeitung». Θα σφυρίζουν αδιάφορα και θα μονοπωλούν την κριτική τους εις το θέμα της πώλησης του 902, σε σχέση με το κόμμα που κατείχε τον σταθμό, το ΚΚΕ. Ως εκεί…

Στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ αυτής της εβδομάδας, όλα πήγαν καλά γιά τα ολισθήματα του προέδρου Αλέξη. Κι ας μην είναι πλέον πρόεδρος της Ενώσεως ο «φίλος παιδιόθεν του Αλέξη» Τρίμης, αλλά απλώς προεδρεύων του ΔΣ, ο κομματάρχης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, κατά παραχώρηση της πρώτης εκλεγείσης εις τις αρχαιρεσίες του Ιουνίου πρώην γενικής του γραμματέως (αυτολογοκρίνομαι γιά τις λίγες επόμενες λέξεις που μου έρχονται εις το νου…) από το αντίπαλό του κόμμα της ΝΔ!

Αν το απαράδεκτο ολίσθημα του προέδρου Αλέξη με το Γερμανό δημοσιογράφο το είχε διαπράξει άλλος πολιτικός αρχηγός ή «κυβερνητικός», η ΕΣΗΕΑ και τα αντισυστημικά ΜΜΕ θα είχαν «θέμα» γιά να φωνάζουν γιά πολλές ημέρες και δικαίως βεβαίως. Εκτός κι αν προασπίζονται τη δημοσιογραφία των στημένων ερωτήσεων ή των έτοιμων ερωτήσεων, εις την οποία φαίνεται ότι επιδίδονται μετά πάθους επίδοξοι γκαιμπελίσκοι της Κουμουνδούροι, υποτακτικοί του δασκάλου Γκαίμπελς, ήρεμου συνήθως, πλην απεχθούς.

Διότι, εν εναντία περιπτώσει, ο πρόεδρος Αλέξης ήλθε να καταργήσει το δικαίωμα του ερωτώντος δημοσιογράφου να θέσει το οποιοδήποτε ερώτημα εκείνος θα ήθελε, ακόμη και το περισσότερο προκατειλημμένο ή ηλίθιο, διότι …δεν τον συνέφερε η συνέντευξη (ή έτσι έκρινε ο Σκουρλέτης, με ραβασάκι του), πράγμα εντελώς ακατανόητο και βεβαίως ανεπίτρεπτο.

Γιά τους τρεις λοιπόν του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ εις το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ-Τρίμης και τα νεοεισελθόντα μέλη της «αριστερής δημοσιογραφίας» σύντροφος Γιουκάκης και συντρόφισσα Κατσίμη (βοηθούντων και των φώτων της παραρέλας της προηγουμένως λειτουργούσης ΥΕΝΕΔ), ουδέν θέμα με την απρέπεια-ολίσθημα Τσίπρα κατά του Γερμανού δημοσιογράφου, με τη σύμπραξη των ετέρων της πλειοψηφίας του ΔΣ, όπως η Αντωνιάδου από τη ΝΔ ή ο Διόγος από την πρώην παράταξη της ΔΗΜ.ΑΡ. Είχαν την πλειοψηφία και ο ΣΥΡΙΖΑίος Τρίμης-καίτοι απλώς προεδρεύων πλέον, αφού η προεδρεύουσα του έδωσε τη βέρα της διαδοχής (και γιά πρόεδρο ακόμη;)-την ευχέρεια της εισαγωγής του θέματος προς συζήτηση, όπως εζητήθη, ή της κωλυσιεργίας προς τούτο.

Άλλωστε, όπως έγραψε σχετικώς το κομματικό δελτίο της «ΑΥΓΗΣ», «αυτά στο ΣΥΡΙΖΑ δεν περνάνε», σε γραμμή..αριστερό νταηλίκι!. Συνεπώς και στην υποτελή σε αυτόν εφημερίδα και στις ελεγχόμενες από το «Κόμμα» ΠΟΕΣΥ του συντρόφου Σαββίδη και ΕΣΗΕΑ του προεδρεύοντος εις το ΔΣ ετέρου συντρόφου Τρίμη και οπωσδήποτε των δύο εντεταλμένων του…

Το σημαντικότερο από την εικόνα που παρέχει πλέον η ΕΣΗΕΑ σε συνεχώς ενισχυόμενη βάση, είναι ο σταδιακός εκφυλισμός της λειτουργίας της και η μετατροπή της σε παραμάγαζο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, του οποίου τις υπόγειες εντολές έρχεται να ικανοποιεί με ζηλευτή συνέπεια υποτελούς. Ολα δείχνουν να κινούνται στην κατεύθυνση της διευθέτησης ανοικτών λογαριασμών εις τους κόλπους της Αριστεράς, με «καταδίκη» κάποιων (ΚΚΕ γιά την πώληση του 902) και αποσιώπηση των ευθυνών άλλων (Τσίπρας κατά του Γερμανού δημοσιογράφου) και πέραν τούτων μάλλον ουδέν εν τοι πράγμασι, την ίδια ώρα που οι δημοσιογράφοι πλήττονται τα μέγιστα από την κρίση που έχει καθίσει εις τη δύσμοιρη Ελλάδα.

Αυτή η πορεία εκτροχιασμού της ΕΣΗΕΑ, συνεπής τα μέγιστα, αλλά μαζύ και εξόχως καταστρεπτική γιά τα νόμιμα συμφέροντα των δημοσιογράφων-μελών της, δεν είναι δυνατόν παρά να οδηγήσει σε έκρηξη εναντίον όσων εκτυλίσσονται εις τα παρασκήνια των συνεδριάσεων του ΔΣ και των κελευσμάτων από την Κουμουνδούρου που φθάνουν εις την οδό Ακαδημίας 20.

Αν ο μοναδικός-πλέον-εκπρόσωπος του ΚΚΕ εις το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ αισθάνεται ισχυρή την πίεση να συμπράξει με την ετερόκλητη-και μετά τις αρχαιρεσίες του Ιουνίου-πλειοψηφία του ΔΣ, ώστε οι τελευταίοι να απαλύνουν την κριτική κατά του κόμματος του γιά τον «902», δικό τους το πρόβλημα.

Το τεράστιο πρόβλημα των δημοσιογράφων είναι πολύ πέραν των υπόγειων αμφίδρομων επικοινωνιών Κουμουνδούρου-Ακαδημίας. Συνίσταται εις την οικονομική εξαθλίωση των δημοσιογράφων, με τους μισούς συναδέλφους ανέργους και τη μεγάλη πλειοψηφία του ετέρου ημίσεως σε κατάσταση εκκρεμουσών αμοιβών γιά πολλούς μήνες σε όλα σχεδόν τα ΜΜΕ…

Η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, πέραν των απεργιών γιά ξεκάρφωμα, παρακολουθεί αυτόν το συνεχή εκφυλισμό με ολύμπια ησυχία. Ουσιαστικώς αδρανεί συνειδητώς και χαρίζει πολύτιμο χρόνο εις τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ, ώστε να παγιωθούν όλο και πιό δραματικές καταστάσεις, τις οποίες η…επερχόμενη «καθεστωτική αλλαγή»-καθ’ ομολογίαν Τσίπρα- θα γνωρίζει μεν, αλλά και δεν θα είναι από τις πρώτες της προτεραιότητες που θα έχει κληρονομήσει από το «αστικό καθεστώς» που θα έχει ρίξει η …«λαϊκή κάλπη», προς άμεση αντιμετώπιση!

Και μη χειρότερα..Το λέμε συχνά, αλλά μάλλον δεν έχει φθάσει ο πάτος στην τρελλή πορεία εκφυλισμού και θεσμικού εκτροχιασμού της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ…

Οι δημοσιογράφοι θα πένονται και αυτοί θα τρέχουν να μοιράσουν θέσεις μεταξύ των ημετέρων τους, την επαύριο της «καθεστωτικής αλλαγής» τους.

Θα είχε ενδιαφέρον αν και αυτή η παρόλα του προέδρου Αλέξη περιελαμβάνετο εις τα θέματα που ήθελε να του θέσει ο Γερμανός δημοσιογράφος και πώς θα απαντούσε ο πρώτος, αν η συνέντευξη είχε φθάσει σε αυτό το σημείο, πριν του δείξει την πόρτα…

Δύσμοιρη η ΕΣΗΕΑ, ανυπόληπτη η ριζοσπαστική αριστερά και τα δεινά που (και) αυτοί θα μας σωρεύσουν δεν έχουν τελειωμό!

Σεραφείμ Χ. Μηχιώτης

Τακτικό μέλος ΕΣΗΕΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα