''δεν υπαρχει συμφωνια με τη σαουδικη αραβια σχετικα με τη συρια''...

17:51 10/8/2013 - Πηγή: Fimotro
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν δεν έχει προχωρήσει σε καμία συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία που να περιλαμβάνει τη μείωση της υποστήριξης της Ρωσίας ...
στο συριακό καθεστώς του Μπασάρ Αλ Άσαντ με αντάλλαγμα οικονομικά οφέλη, δήλωσε την Παρασκευή το Κρεμλίνο.
Αναφερόμενος σε πληροφορίες του πρακτορείου Reuters περί σχετικής πρότασης του επικεφαλής των σαουδαραβικών μυστικών υπηρεσιών, πρίγκιπα Μπαντάρ, στον κ. Πούτιν την προηγούμενη εβδομάδα στη Μόσχα, ο σύμβουλος του Κρεμλίνου επί θεμάτων εξωτερικής πολιτικής, Γιούρι Ουσάκοφ,
σημείωσε ότι καμία τέτοια συμφωνία δεν συνάφθηκε.
Ωστόσο, ο κ. Ουσάκοφ δεν αρνήθηκε ότι μια τέτοια πρόταση παρουσιάστηκε ενώπιον του προέδρου της Ρωσίας από σαουδαραβικής πλευράς.
Επιπλέον, χαρακτήρισε τη συνάντηση των δύο ανδρών ιδιαίτερα πλούσια και ενδιαφέρουσα, αλλά «φιλοσοφικού χαρακτήρα».
Πηγές της συριακής αντιπολίτευσης οι οποίες συνεργάζονται με τη Σαουδική Αραβία σημειώνουν ότι ο πρίγκιπας Μπαντάρ πρόσφερε στη Ρωσία αγορές όπλων ύψους 15 εκατομμυρίων δολαρίων και εξασφαλίσεις ότι το φυσικό αέριο του Περσικού Κόλπου δεν θα απειλήσει το ρόλο της Ρωσίας ως βασικού προμηθευτή στην Ευρώπη.
Σε αντάλλαγμα, η Σαουδική Αραβία ζητεί από τη Ρωσία να μειώσει τη βοήθεια της στο καθεστώς Άσαντ και να μην εμποδίσει άλλο ψήφισμα ενάντιά του στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Πηγή: Reuters
Keywords
Τυχαία Θέματα