Ξεκινά η δίκη για μαστροπεία του Ντομινίκ Στρος-Καν

16:21 2/2/2015 - Πηγή: Antinews

Αρχίζει σήμερα η δίκη του Ντομινίκ Στρος-Καν, στη Λιλ. Ο πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατηγορείται για μαστροπεία, σε μια υπόθεση που απειλεί να εκθέσει για μια ακόμα φορά τη διπλή ζωή του πολιτικού που κάποτε θεωρούνταν ως ο επικρατέστερος για επόμενος πρόεδρος της Γαλλίας. Το δικαστήριο αναμένεται να ακούσει πώς ο Στρος-Καν, ενώ ήταν στην Ουάσιγκτον ασκώντας την υψηλόβαθμη θέση του, έκανε ομαδικό σεξ με ιερόδουλες που του

έφεραν από Ευρώπη και ΗΠΑ γάλλοι επιχειρηματίες φίλοι του, οι οποίοι ήθελαν να κερδίσουν την εύνοιά του.

Λεπτομέρειες από δικαστικά έγγραφα που δημοσιεύθηκαν σε πολλές γαλλικές εφημερίδες αναφέρονται σε περισσότερες από 15 «βραδιές» μεταξύ του 2009 και του 2011, στις οποίες ο Στρος-Καν είχε χαρακτηριστεί ως υποκινητής και «βασιλιάς του πάρτι», και όπου φέρεται να είχε πολλαπλές επαφές με πολλές γυναίκες, σε σκηνές που περιγράφονται από ορισμένους μάρτυρες ως «μακελειό» και «σφαγή».

Οι δικαστές που παρέπεμψαν την υπόθεση στο δικαστήριο ισχυρίζονται ότι ήταν αδύνατο να μην γνώριζε ο Στρος-Καν ότι οι γυναίκες πληρώνονταν. Είπαν ότι οι συναντήσεις είχαν οργανωθεί γύρω από το πολυάσχολο πρόγραμμά του, ότι αυτός ήταν ο εμπνευστής και ο βασικός που επωφελούνταν και ότι ο τύπος των σεξουαλικών πρακτικών που εμπλέκονται και η έλλειψη της χρήσης προφυλακτικών έδειχνε ότι αυτές οι γυναίκες που συμμετείχαν πληρώνονταν. Οι επαφές, με τη συμμετοχή πολλών εργαζομένων στον χώρο του σεξ από τη Γαλλία και το Βέλγιο, πραγματοποιήθηκαν στις Βρυξέλλες, στο Παρίσι και τρεις στην Ουάσιγκτον και τη Νέα Υόρκη. Η δίωξη ισχυρίζεται ότι δύο επιχειρηματίες από τη βόρεια Γαλλία έφεραν τις γυναίκες στις ΗΠΑ για τα όργια, πληρώνοντας οι ίδιοι τους λογαριασμούς. Η τελευταία τους επίσκεψη έληξε στις 13 Μαΐου, μιας ημέρα πριν συλληφθεί ο Στρος-Καν συνελήφθη στη Νέα Υόρκη για την υποτιθέμενη απόπειρα βιασμού μιας καμαριέρας ξενοδοχείου, της Νασιφάτου Ντιαλό. Η ποινική δίωξη κατά του Στρος-Καν για την υπόθεση Ντιαλό έληξε με εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Η υπόθεση αυτή σηματοδότησε το τέλος της πολιτικής καριέρας του στη Γαλλία. Προς το παρόν εργάζεται ως σύμβουλος στη Σερβική κυβέρνηση και στην Ρωσική Περιφερειακή Τράπεζα Ανάπτυξης. Ο Στρος-Καν αρνήθηκε κατηγορηματικά όλες τις κατηγορίες για μαστροπεία, χαρακτηρίζοντάς τες «επικίνδυνους και κακόβουλους υπαινιγμούς». Κατά τη διάρκεια των καταγγελλόμενων αδικημάτων, ο πρώην υπουργός Οικονομικών ήταν φαβορί ως ο επόμενος υποψήφιος των Σοσιαλιστών για την προεδρία της Γαλλίας και ήταν παντρεμένος με την δημοσιογράφος Αν Σινκλέρ.

Ο ίδιος έχει παραδεχθεί ότι πήρε μέρος σε ομαδικό σεξ, αλλά αρνήθηκε ότι γνώριζε πως οι γυναίκες στα όργια ήταν πόρνες. «Σας προκαλώ να μας πείτε τη διαφορά ανάμεσα σε μια γυμνή πόρνη και μια γυμνή γυναίκα του κόσμου», είπε ο δικηγόρος του, Henri Leclerc το 2011. Ορισμένες πόρνες είπαν ότι είχαν λάβει εντολή να μην αναφέρουν ότι είχαν πληρωθεί. Άλλοι είπαν ότι ήταν αδύνατο να μην το γνώριζε. Μια εργαζόμενη στον χώρο του σεξ, της οποίας η κατάθεση δημοσιεύθηκε στη Journal du Dimanche, είπε ότι ως «συνοδός» ήταν σπάνιο να συναντήσεις κάποιον με τέτοια έλλειψη σεβασμού όπως ο Στρος-Καν.

Οι ανακριτές δήλωσαν ότι η υπόθεση δεν ήταν μια ηθική σταυροφορία, υποστηρίζοντας ότι υπήρχαν συγκεκριμένες ενδείξεις ότι ο Στρος-Καν ήταν ο «κεντρικός άξονας» της σεξουαλικής συνεύρεσης που ευνόησε την πορνεία. Η πορνεία που αφορούν άτομα άνω των 18 ετών δεν είναι παράνομη στη Γαλλία, αλλά η μαστροπεία και η εκμετάλλευση είναι παράνομα.

Οι κατηγορίες που βαραίνουν τον Στρος-Καν καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα εγκλημάτων, συμπεριλαμβανομένης της αυτουργίας, της συνέργειας, της οργάνωσης, της ενθάρρυνσης ή της υποβοήθησης της πορνείας. Η τιμωρία μπορεί να φτάσει μέχρι και 10 χρόνια φυλάκιση. Μαζί με τον Στρος- Καν κατηγορούνται ακόμα 13 άτομα, ανάμεσά τους κάποιοι μικροί επιχειρηματίες και ένας αρχηγός της αστυνομίας, που έχουν αρνηθεί τις κατηγορίες. Η υπόθεση θα εκδικαστεί από τρεις δικαστές, αλλά χωρίς ενόρκους.

Η υπόθεση Κάρλτον, όπως έγινε γνωστή, ξεκίνησε το 2011 ως μια έρευνα σχετικά με την ύπαρξη δικτύου πορνείας στο ξενοδοχείο Κάρλτον στην Λιλ.

theguardian.com

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα