Η Goldman Sachs υποβαθμίζει τη μετοχή της ΔΕΗ

15:48 2/2/2015 - Πηγή: Antinews

Υποβαθμίζει τις προοπτικές της μετοχής της ΔΕΗ η Goldman Sachs χαρακτηρίζοντάς την Neutral από Buy που ήταν πριν μερικούς μήνες. Η τιμή – στόχος υποχωρεί στα 4,8 ευρώ από 7,9 ευρώ με την αξιολόγηση να είναι αρνητική λόγω των τελευταίων εξελίξεων στην οικονομία καθώς και τις πολιτικές αποφάσεις της νέας

κυβέρνησης.

Οι αναλυτές του διεθνούς οίκου κάνουν λόγο και για την αναβολή στο σχέδιοαναδιάρθρωσης της ΔΕΗ, που περιλάμβανε πωλήσεις (ΑΔΜΗΕ, μικρή ΔΕΗ).

Στην ανάλυση σημειώνεται δεν συμπεριλαμβάνεται πιθανή μείωση στους λογαριασμούς ρεύματος, αφού δεν έχουν ανακοινωθεί λεπτομέρειες για το μέτρο. Ωστόσο εάν αυτό συμβεί με δεδομένη τη θέση της εταιρείας στην ελληνική αγορά ηλεκτρισμού, η επίπτωση θα μπορούσε να είναι αρνητική, ουδέτερη ή ακόμη και θετική ανάλογα με το εάν θα συνοδευτεί με μείωση του κόστους παραγωγής καθώς και άλλων παραγόντων κόστους (φόροι, επιδοτήσεις κλπ).

Παρ' όλα αυτά μια μείωση της τάξης του 1% στα τιμολόγια χωρίς άλλη αλλαγή στα κόστη του συστήματος θα οδηγούσε σε μείωση της αποτίμησης της ΔΕΗ για τους αναλυτές κατά 31%.

imerisia.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα