Βραζιλία: ένα εκατομμύριο πόρνες ετοιμάζονται για το Μουντιάλ

13:30 2/6/2014 - Πηγή: Antinews

Κάνουν μαθήματα αγγλικών και μαθαίνουν πώς να χρησιμοποιούν πιστωτικές κάρτες και ό,τι άλλο θεωρείται απαραίτητο για την καλύτερη υποδοχή των τουριστών. Ένα εκατομμύριο πόρνες στη Βραζιλία ετοιμάζονται πυρετωδώς για το παγκόσμιο κύπελλο. Ο δημοσιογράφος του Independent, Ewan MacKenna, έκανε ένα οδοιπορικό στην Μπέλο Οριζόντε, την πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της βραζιλιάνικης πολιτείας Μίνας Ζεράις, στη νοτιοανατολική Βραζιλία.

Η πόλη περιμένει να υποδεχθεί 5.000 Βρετανούς για τον αγώνα με την Κόστα Ρίκα. Φιλοξενεί 23 μπορδέλα στο κέντρο που μοιάζει με την παλιά Σοβιετική Ένωση. Κάπου εκεί, σε ένα άδειο γραφείο ενός εμπορικού κέντρου, οι περίπου 2000 πόρνες που δουλεύουν στην πόλη μαθαίνουν αγγλικά από έναν εθελοντή, με σκοπό να εξυπηρετήσουν σωστά τους οπαδούς των έξι αγώνων που θα διεξαχθούν στο στάδιο Mineirão.

«Πολλές θα βγάλουν αρκετά λεφτά με το Μουντιάλ», λέει μια εργαζόμενη σε ένα από τα δεκάδες «σπίτια». «Είναι φυσιολογικό εξάλλου. Οι τουρίστες έρχονται εδώ και ψάχνουν να περάσουν τα βράδια τους με τα ντόπια κορίτσια». «Εργάζομαι ως πόρνη όταν το παιδί μου κοιμάται», αναφέρει μια άλλη. «Είναι περίεργο ωστόσο να βρίσκεσαι ξαπλωμένη σε ένα κρεβάτι και να βλέπεις τους άντρες να στέκονται και να σε κοιτάνε πριν αποφασίσουν. Απλά πρέπει να φέρω φαγητό στο σπίτι και να πληρώσω λογαριασμούς οπότε δεν υπάρχει άλλη επιλογή...».

Πολλοί μπορεί να αναρωτιούνται γιατί οι γυναίκες αναλαμβάνουν μια τόσο ριψοκίνδυνη δουλειά, αλλά η ανάγκη υπερβαίνει την επιλογή σε ένα έθνος περίπου 200 εκατ. κατοίκων. Τα στατιστικά στοιχεία είναι σαφή: ο αναλφαβητισμός φτάνει κατά μέσο όρο το 10 τοις εκατό, σύμφωνα με αναφορές 13 εκατομμύρια υποσιτίζονται , 42.785 δολοφονήθηκαν σε όλη την χώρα το περασμένο έτος και υπάρχει σοβαρή έλλειψη ιατρικής περίθαλψης. Η πορνεία νομιμοποιήθηκε το 2000. Εκείνη την εποχή υπήρχαν περίπου 1 εκατ. πόρνες. Κάποια στιγμή, η ιστοσελίδα απασχόλησης της κυβέρνησης προσέφερε λεπτομερείς συμβουλές για όσους επιθυμούν να δουλέψουν στην πορνεία. Αργότερα, η ιστοσελίδα ατόνησε μετά από πολλή πίεση.

Υπάρχουν επίσης εκείνοι που είναι εντελώς εναντίον τους επαγγέλματος. Πρόσφατα, οι γυναίκες μέλη της μεγαλύτερης συνδικαλιστικής ομοσπονδίας της Βραζιλίας, Cut, συζήτησαν το θέμα, με τη γραμματέα Rosane Silva να δηλώνει: «Αυτό που χρειαζόμαστε είναι να αγωνιστούμε για πολιτικές που θα βγάλουν τις γυναίκες από αυτή την κατάσταση. Πρέπει να συνεχίσουμε να πιέζουμε για αυτό, γιατί είναι βασική εκμετάλλευση». Στην ίδια συνάντηση η Para Cleone, πρώην πόρνη, πρόσθεσε: «Φυσικά και είμαι ενάντια σε αυτό. Αυτές οι γυναίκες πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης από τους ανθρώπους που διοικούν τα σπίτια». Οι πόρνες, επίσης, έχουν πολύ καλή σχέση με την αστυνομία.

Συνολικά, 3,7 εκατ. τουρίστες αναμένονται στην Βραζιλία για το Μουντιάλ. Στη Φορταλέζα, ο τοπικός εισαγγελέας δήλωσε: «Οι ξένοι πελάτες παραγγέλνουν ανήλικες πόρνες που παραδίδονται απευθείας από τους νταβατζήδες των ξενοδοχείων». Εν τω μεταξύ, ένα «σπίτι» για μασάζ δίπλα από το αεροδρόμιο Congonhos προσφέρει μια υπηρεσία μεταφοράς με λιμουζίνα και έχει προσλάβει αγγλόφωνους για καλύτερη εξυπηρέτηση. Στο Σάο Πάολο, οι τοπικές εφημερίδες έγραψαν την ιστορία μιας φοιτήτριας της οδοντιατρικής που θα κερδίσει 5000 δολάρια, δίνοντας την «αποκλειστική προσοχή της» σε έναν γερμανό επιχειρηματία για δύο εβδομάδες.

http://www.independent.co.uk/news/world/americas/brazils-sex-trade-how-the-countrys-one-million-prostitutes-are-preparing-for-the-world-cup-9457494.html

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Antinews