Alpha bank : διοικηση και προσωπικο συμφωνησαν στη νεα επιχειρησιακη συμβαση

12:19 2/6/2014 - Πηγή: Fimotro
Ο Σύλλογος Προσωπικού Alpha Bank και η διοίκηση της Τράπεζας προχώρησαν στην υπογραφή νέας 2ετούς επιχειρησιακής σύμβασης καθώς και στην υπογραφή νέου ενιαίου Οργανισμό...
για όλους τους εργαζομένους στην Alpha Bank.
Όπως αναφέρει ο σύλλογος των εργαζομένων, η η Alpha Bank γίνεται
η πρώτη τράπεζα, μετά την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης, που προχωρά στην υπογραφή νέας επιχειρησιακής σύμβασης και μάλιστα με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους, αν λάβει κανείς υπόψη του το περιβάλλον μέσα στο οποίο επετεύχθη η συμφωνία.

Σύμφωνα πάντα με τους εργαζόμενους, οι βασικοί άξονες της νέας σύμβασης είναι:

- Διασφαλίζονται πλήρως τα δικαιώματα των εργαζομένων,
- Διατηρείται αυτό που καταργήθηκε σε όλον τον τραπεζικό τομέα, δηλαδή το πλαφόν των 1.800 ευρώ,
- Προβλέπονται αυξήσεις από 12,5% - 28,6% σε μία σειρά επιδομάτων και τέλος,
- Υπάρχει δέσμευση της Τράπεζας για διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Σε μία δύσκολη περίοδο για τον τραπεζικό κλάδο, όπου όλοι προσπαθούν να μειώσουν το μισθολογικό κόστος, Τράπεζα και εργαζόμενοι, με αίσθηση ευθύνης και αμοιβαίο σεβασμό υλοποίησαν αυτό που πολλοί θεωρούσαν ακατόρθωτο, την υπογραφή σύμβασης.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Τάσος Γκιάτης μετά την υπογραφή της συμφωνίας δήλωσε: «Νιώθω ιδιαίτερα χαρούμενος και δικαιωμένος. Σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για την χώρα και την οικονομία, κατορθώσαμε να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα των εργαζομένων. Δεν υποκύψαμε ούτε σε εκβιαστικά διλλήματα, ούτε μπήκαμε στον πειρασμό να υψώσουμε «σημαίες επανάστασης» βάζοντας τον προσωπικό μας όφελος πάνω από το συνολικό. Με σύνεση, υπομονή και επιμονή για σχεδόν 50 ημέρες προσπαθήσαμε με την διοίκηση της Τράπεζας να βρούμε κοινά αποδεκτή λύση. Το σημερινό αποτέλεσμα μας δικαιώνει πλήρως και αφήνουμε στην κρίση των εργαζομένων στην Τράπεζα, εκείνους που για λόγους συνδικαλιστικής επιβίωσης εμπορεύονταν την καταστροφή.»
Keywords
Τυχαία Θέματα