Τζίτζη...σώσε μας!

13:30 2/6/2014 - Πηγή: Antinews

Θα τρελαθούμε τελείως ή μήπως μας διαφεύγει κάτι; Στις Κυριακάτικες εφημερίδες και σε αρκετά ενημερωτικά sites εμφανίζονται ρεπορτάζ σχεδόν πανομοιότυπα που αφορούν τον Απόστολο Τζιτζικώστα ή… Τζίτζη, όπως τον λένε οι φίλοι.

Εντελώς… τυχαία ο περιφερειάρχης που σάρωσε στις ευρωεκλογές, εμφανίζεται ως ο νέος… αρχηγός της ΝΔ, ως ο πολιτικός που θα αρπάξει το κόμμα από τον Σαμαρά,

ως ο «αντι-Τσίπρας» της Δεξιάς.

Αφιερώματα για τον Τζιτζικώστα, από πού προέρχεται, ποια είναι η οικογένειά του, τι ρόλο παίζει η μητέρα στην εκτόξευσή του, η γυναίκα του και όλο του το σόι. Εντελώς ξαφνικά και τυχαία ο Απόστολος εμφανίζεται περίπου σαν τον Ομπάμα της Ελλάδας που θα τα αλλάξει όλα. Που θα πάρει τη ΝΔ και θα την εκτοξεύσει, θα διαλύσει την Αριστερά και άλλα τέτοια.

Δε λέμε. Είναι λογικό να ψάχνουν όλοι για τον αντι-Τσίπρα, για νέους πολιτικούς που θα είναι στην επόμενη ημέρα της Ελλάδας, που θα ηγηθούν και άλλα τέτοια. Αν και όπως έχει αποδειχθεί το να είναι κάποιος νέος δεν σημαίνει ότι είναι και ικανός.

Όμως, πόση λογική έχει η ξαφνική «απογείωση» του Τζιτζικώστα στην πολιτική σκηνή επειδή κέρδισε τον κουρασμένο κόουτς στην Κεντρική Μακεδονία; Έγινε ξαφνικά ικανός να αναλάβει τη ΝΔ και να γίνει πρωθυπουργός; Πώς κάποια ΜΜΕ αποθεώνουν ανθρώπους που πριν λίγο καιρό δεν τους ήξερε ούτε η μάνα τους;

Η εύκολη απάντηση είναι ότι πολλά δημοσιεύματα για το ίδιο πρόσωπο υποκρύπτουν σκοπιμότητες. Κάποιοι δηλαδή προετοιμάζουν το έδαφος για κάτι που μπορεί να γίνει στο μέλλον. Θεμιτό για το σύστημα να ψάχνει για σωτήρες. Το κάνει συχνά άλλωστε, άσχετα αν δεν βγαίνει πάντα. Άλλωστε, η μόνη αντισυστημική κίνηση που έγινε τα τελευταία χρόνια ήταν η εκλογή Σαμαρά στη ΝΔ, κόντρα στο δεξιό σύστημα που προωθούσε την Ντόρα.

Η δύσκολη απάντηση είναι ποιοι και γιατί αποφάσισαν να κάνουν τον Τζιτζικώστα νέο «Εθνάρχη». Ο γιος του βασιλικού Γιώργου Τζιτζικώστα είναι και τίποτε παραπάνω. Ο πατέρας του ακραιφνής βασιλικός που έγινε και υπουργός επί Μητσοτάκη, είχε τις καλύτερες σχέσεις με τον Κοκό. Λέτε λοιπόν το περιβάλλον του τέως βασιλιά να προωθεί λύσεις τύπου Τζιτζικώστα αφού δεν μπορεί να προωθήσει νέα κόμματα υπό την ηγεσία του… πρίγκιπα Παύλου;

Λέτε να υπάρχουν άλλα περιβάλλοντα που βρήκαν στο πρόσωπο του Τζίτζη το νέο ηγέτη που θα ενώσει τη Δεξιά; Άλλωστε ο Απόστολος είναι γνωστό ότι δεν έχει πρόβλημα να προσκαλεί τους Χρυσαυγίτες και να κλείνει το μάτι στους ψηφοφόρους της ναζιστικής οργάνωσης. Την ίδια στιγμή βεβαίως που επιχειρεί να προωθήσει ένα προφίλ μετριοπαθούς, πρώην ΟΝΝΕΔίτη με καλές σπουδές και αριστοκρατικό προφίλ. Τώρα έρχεται και η «αγιαστούρα» από συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης για να ολοκληρωθεί η εικόνα. Το επόμενο διάστημα μην εκπλαγείτε αν δείτε αφιερώματα στη μητέρα του που έχει κάνει έργο με την Ουνέσκο ή στην δυναμική γυναίκα του. Το λάιφ στάιλ στην υπηρεσία των φιλοδοξιών του νεαρού πολιτικού δηλαδή.

Ίσως πάλι κάποιοι μεγαλόσχημοι «φίλοι» στη Νέα Δημοκρατία να χαίρονται που ο Τζιτζικώστας ανεβαίνει τα σκαλιά της δημοσιότητας.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα