Τρεις Έλληνες στη λίστα του Forbes

15:55 5/3/2013 - Πηγή: Antinews

Τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο παρουσίασε και φέτος το περιοδικό Forbes, με τρεις Έλληνες να βρίσκονται στη διάσημη λίστα του. Πρόκειται για τον Σπύρο Λάτση και την οικογένειά του, που εμφανίζουν περιουσία 3,3 δισ. δολαρίων, τον Αριστοτέλη Μυστακίδη, διευθυντή της Glencore, της μεγαλύτερης στον κόσμο εταιρείας διακίνησης εµπορευµάτων (µεταλλευµάτων και άλλων πρώτων υλών), με περιουσία 2,7 δισ. δολάρια και το Φίλιππο Νιάρχο με 2,6 δισ. δολάρια.

Στην κορυφή της λίστας με

τους 1.426 δισεκατομμυριούχους, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά βρίσκεται ο Μεξικανός Κάρλος Σλιμ. Με προσωπική περιουσία που εκτιμάται στα 73 δις δολάρια (κατά 4 δις. μεγαλύτερη από πέρυσι), ο Μεξικανός μεγιστάνας των τηλεπικοινωνιών ξεπερνά τον Αμερικανό Μπιλ Γκέιτς, συνιδρυτή της Microsoft, ο οποίος κατατάσσεται δεύτερος με 67 δις δολάρια. Στην τρίτη θέση ακολουθεί ο Ισπανός Αμάνθιο Γκαρθία, δημιουργός της εταιρείας ένδυσης Zara, με 57 δις, ενώ τέταρτο έρχεται ο Αμερικανός επιχειρηματίας Ουόρεν Μπάφετ, με 53,5 δις δολάρια. Ο Γάλλος Μπερνάρ Αρνό, ιδιοκτήτης του ομίλου πολυτελών προϊόντων LVMH, βρίσκεται στη 10η θέση, με περιουσία που εκτιμάται στα 29 δις δολάρια.

Η Γαλλίδα Λιλιάν Μπετανκούρ, ιδιοκτήτρια της L’ Oreal, θεωρείται πλέον η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο, με προσωπική περιουσία 30 δις δολαρίων, ξεπερνώντας την Αμερικανίδα Κρίστι Γουόλτον, κληρονόμο της αλυσίδας WalMart, που έως σήμερα κρατούσε τα σκήπτρα και πλέον βρίσκεται στην 11η θέση παγκοσμίως με 28,2 δις δολάρια.

Οι δισεκατομμυριούχοι του πλανήτη πάντως φαίνεται να μην ενοχλούνται από την κρίση, αφού φέτος είναι 200 περισσότεροι από πέρυσι, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ για τα 26 χρόνια που υπάρχει η περίφημη λίστα. Η συνολική περιουσία των Κροίσων, δε, φτάνει τα 5,4 τρις δολάρια. Οι ΗΠΑ παραμένουν στην κορυφή της κατάταξης με 442 δισεκατομμυριούχους (425 το 2012), με την Ασία να ακολουθεί (386), την Ευρώπη να έπεται (366) και την Λατινική Αμερική να απέχει ακόμη πολύ (με 129).

forbes

Keywords
Τυχαία Θέματα