«Η διαπραγμάτευση είναι διαρκής για όλα τα θέματα»

14:54 5/3/2013 - Πηγή: Antinews

«Η διαπραγμάτευση είναι διαρκής για όλα τα θέματα» είναι το σαφές μήνυμα του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά προς πάσα κατεύθυνση, εντός και εκτός Ελλάδας, ενόψει της μεθαυριανής συνάντησής του με την τρόικα.

Ο Πρωθυπουργός έχει πλήρη επίγνωση της κατάστασης και επιμένει σε όλους τους τόνους ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν να βγάλει τη χώρα από το τέλμα, αλλά ζητάει υπομονή

και βοήθεια από όλους.

Παράλληλα, σπεύδει να σημειώσει στους συνομιλητές του, ότι όσα έχει πει προεκλογικά αφορούν ολόκληρη την τετραετία, που είναι ο ορίζοντας αυτής της κυβέρνησης.

Αυτή την περίοδο, το μεγάλο κατά τον Αντ. Σαμαρά πρόταγμα, είναι η ανάκαμψη της οικονομίας και εμφανίζεται αισιόδοξος, όπως λένε πρόσωπα που τον συνάντησαν πρόσφατα, ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα.

«Η Ευρώπη θα ψηφίσει Ελλάδα. Οι εταίροι θα δουν τις αλλαγές που γίνονται. Δίνουμε τα σωστά μηνύματα και αποκαθιστούμε την αξιοπιστία της χώρας» λέει και δίνει μεγάλη προσοχή να προχωρήσει η προσπάθεια της κυβέρνησης με πολύ πιο γρήγορα βήματα.

Ο ίδιος δεν είναι διατεθειμένος να υποκύψει στην τρόικα, αλλά θα συνεχίσει να κινείται με έναν πολιτικό λόγο εθνικής ευθύνης και πιστεύει ότι θα αντέξει, σε πείσμα όσων διακινούν ήδη σενάρια περί πολιτικής του αποδυνάμωσης και επιστροφής στο προσκήνιο πολιτικών καταδικασμένων από την ίδια την κοινωνία.

Θα παλέψει, όπως επιμένει, να αλλάξουν οι όροι της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής και ετοιμάζεται να θέσει σε προσεχή Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. το θέμα ότι δεν μπορεί να συνεχίζεται μια πολιτική που υποστηρίζει ότι η Ελλάδα πρέπει να μεταβληθεί σε Λετονία – η οποία, ειρήσθω εν παρόδω, αντιμετωπίζεται από τις αποτυχημένες ελίτ της οικονομικής ορθοδοξίας ως πρότυπο επιτυχίας του μοντέλου της εσωτερικής υποτίμησης την ίδια ώρα που η χώρα έχει σχεδόν καταστραφεί οικονομικά, κοινωνικά και ηθικά.

Το πλαίσιο που θα κινηθεί ο Πρωθυπουργός οριοθετείται από την εξής παραδοχή: η Ελλάδα είναι ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η συμμετοχή στην ευρωζώνη δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να γίνει ανεκτή από ένα ανεξάρτητο κράτος με αντίτιμο την εξαθλίωση των πολιτών του.

Ο Αντ. Σαμαράς συνιστά υπομονή και λέει ότι εάν πάμε καλά έως τον Ιούνιο, μετά όλα θα αλλάξουν και εκτιμά πως η κομβική περίοδος είναι το καλοκαίρι. Υποστηρίζει ότι ο τουρισμός θα βοηθήσει την οικονομία, η κυβέρνηση θα πάρει ανάσες και μετά θα εισέλθουμε στην τελική ευθεία για τις Γερμανικές εκλογές και άρα θα υπάρξει περαιτέρω ανοχή.

Το ζητούμενο είναι να συγχρονιστούν με το βηματισμό του Πρωθυπουργού και οι υπουργοί που πρέπει, όπως λένε από το Μέγαρο Μαξίμου, να μείνουν μακριά από δόγματα και αγκυλώσεις του παρελθόντος.

Και αυτό, διότι όπως μεταδίδουν η κυβέρνηση πρέπει στις επόμενες 100 μέρες να ξεπεράσει τον εαυτό της και να προχωρήσει σε τολμηρές κινήσεις που αφορούν την τάχιστη προώθηση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων και την πλήρη και χωρίς υποχωρήσεις εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος και των όσων έχουν ψηφιστεί.

Για να προχωρήσει το σχέδιο απαιτείται πολιτικός τσαμπουκάς, καθώς οι κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες που διαμορφώνονται, σε συνδυασμό με την κακή οικονομική κατάσταση αλλά και τη συγκρουσιακή διάθεση σύσσωμης της αντιπολίτευσης και των συνδικάτων, θα δοκιμάσει και σε άλλα πεδία την κυβέρνηση.

Μάρκος Αυρήλιος

Keywords
Τυχαία Θέματα