Τι θα γινόταν αν ο Λαφαζάνης αναλάμβανε υπουργός Οικονομικών σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Αν πάνε τα πράγματα όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις μπορούμε να υποθέσουμε ότι μετά τις διερευνητικές εκλογές των επόμενων εκλογών ή το αποτέλεσμα των μεθεπόμενων εκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει, επιτέλους κυβέρνηση. Από εμάς εδώ στο Antinews κανένα πρόβλημα. Ίσως άλλωστε να είναι κι αυτή

η μεγάλη ευκαιρία για να αποδιοργανωθεί πλήρως και να ανασυνταχθεί το σύμπαν, αφού ο ελληνικός λαός αποκουζουλάθηκε και κάνει ότι του γουστάρει.

Στην υποθετική αυτή περίπτωση λοιπόν, μπορούμε να αναμένουμε ότι ένα από τα βασικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικός του επί των οικονομικών θα αναλάμβανε και υπουργός Οικονομικών. Τι θα γινόταν στην περίπτωση αυτή; Διαβάστε τι πιστεύει για το ευρώ για να ξέρετε τουλάχιστον τι τον ψηφίσατε, όσοι τον ψηφίσατε

 ΑΝΑΓΚΗ Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ

Εδώ που έχουμε φτάσει, μια πραγματική ανάσα για την αντιμετώπιση της κρίσης, αλλά και αφετηρία για διέξοδο, αν συνοδεύετο με προοδευτικά προγράμματα σοσιαλιστικού προσανατολισμού, θα ήταν ησχεδιασμένη διάλυση της ευρωζώνης και η προώθηση των εθνικών νομισμάτων σε όλα τα κράτη μέλη.

Αυτή η συγκρότηση εθνικών νομισμάτων θα συνοδεύετο πιθανότατα με αναδιάρθρωση χρεών και άνευ όρων διαγραφή τους μέχρι 70-80%, μαζί και εθνικοποίηση των τραπεζών, πράγματα πουσίγουρα θα προωθούσαν αφετηριακά και με σωστή προοπτική, κυβερνήσεις αριστερού-προοδευτικού προσανατολισμού.

Ιδιαίτερα για τις πιο αδύναμες χώρες, όπως η Ελλάδα, η διάλυση της ευρωζώνης θα προσέφερε μεγάλη ανακούφιση, ενώ θα μπορούσε να ήταν και διέξοδος στα χέρια μιας κυβέρνησης τηςΑριστεράς, η οποία θα εφάρμοζε ένα σύγχρονο ριζοσπαστικό πρόγραμμα σοσιαλιστικής προοπτικής.

Αυτονόητο και προφανές είναι ότι η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη είναι έτσι κι αλλιώςεπιβεβλημένη, ανεξάρτητα αν επισυμβεί η επιθυμητή γενικότερη διάλυση της ευρωζώνης!

Παναγιώτης Λαφαζάνης

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

 Δηλωσεις Λαφαζανη στη ΝΕΤ FM

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ, Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ

Συνέντευξη στην εκπομπή «Ρήσεις και αντιρρήσεις» με τον Γιώργο Γιουκάκη.

Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: «Αυτό το χρέος δεν είναι μόνο άδικο είναι και μη βιώσιμο. Δεν μπορούμε να αποπληρώσουμε το χρέος, επομένως πρέπει να πούμε ένα μεγάλο όχι στην τρόικα, όχι στην χρηματοδότησή της, πολύ περισσότερο όταν δίνεται με αυτούς τους εξοντωτικούς όρους που δεν αφήνουν κανένα περιθώριο να έχει μέλλον αυτή η χώρα.»

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «¨Πως μπορεί να συμβαδίσει με τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι η Ελλάδα πρέπει να μείνει στο ευρώ;»

Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: «Αν αυτό σημαίνει και έξοδος από το ευρώ δε βλέπω να υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Το ευρώ είναι το πρόβλημα στην Ελλάδα, δεν είναι η Ελλάδα το πρόβλημα στο ευρώ. Το ευρώ αυτό δε μπορεί να σταθεί με τον τρόπο που είναι δομημένο, ως ένα μεταμφιεσμένο μάρκο που λειτουργεί αποσταθεροποιητικά σε όλη την ευρωζώνη. Δεν μπορεί να εκβιάζεται αυτός ο τόπος και ο λαός συνεχώς, ότι αν δεν δεχθείτε τους όρους της τρόικα τότε θα σας κόψουμε την χρηματοδ

Keywords
Τυχαία Θέματα