Νέα …μέτρα ζητά η Κομισιόν !!!

To Μνημόνιο 2 απέτυχε, ώρα να πάρετε μέτρα ύψους 7,6 δις επιπλέον για το 2013.

Αυτά είναι τα μαντάτα από την Κομισιόν που μας έστειλε η Κομισιόν τονίζοντας ότι για το 2012 τα μέτρα που πήραμε επαρκούν αλλά ο λογαριασμός δε βγαίνει για την επόμενη διετία. Μάλιστα, ο λογαριασμός για το 2013-2014 ανεβαίνει αισίως στα 21 δις ευρώ.

Κι επειδή

μπερδευτήκαμε με τα μέτρα, ας τα ξαναθυμηθούμε.

Για το 2012-2013 έχουμε εδώ και καιρό πει ότι πρέπει να ληφθούν 11,6 δις ευρώ, σύμφωνα με την τελευταία δανειακή σύμβαση.

Τώρα η Κομισιόν μας ζητά για του χρόνου άλλα 7,6 δις τα οποία θα διασφαλίζουν μελλοντικά πλεονάσματα. Δηλαδή θα αδειάσουν ακόμη περισσότερο τις τσέπες μας προκειμένου μέχρι το 2020 να έχουμε πλεονάσματα και να τους αποπληρώνουμε τα δάνεια. Όμως, η έκθεση της Κομισιόν τονίζει ότι με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, θα πρέπει να περικόψει φοροαπαλλαγές ύψους 2,4 δις. Οπότε ο λογαριασμός ξεπερνά αισίως τα 20 δις ευρώ.

Το πρόβλημα είναι ένα και απορούμε πως δεν το καταλαβαίνουν στην Κομισιόν. Εκτός και μας οδηγούν επίτηδες προς τη χρεοκοπία.

Με ύφεση 4,7% για φέτος και μηδενική ανάπτυξη για το 2013 από πού θα βρεθούν όλα αυτά τα δισεκατομμύρια;

Με ανεργία που θα είναι κοντά στο 20%, με μηδενικές επενδύσεις και με μια χώρα κατεστραμμένη, χειρότερα απ’ ότι μετά από πόλεμο, πώς θα μπορέσουν οι Ελληνες να αντέξουν αυτά τα μέτρα;

Τα πράγματα αν δεν είναι αδύνατα, είναι σίγουρα εξαιρετικά δύσκολα. Κι αν δεν υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση (και ίσως και νέο κούρεμα) τότε η Ελλάδα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο οδηγείται στη χρεοκοπία.

Τα Μνημόνια της σωτηρίας αποδεικνύονται θηλειά στο λαιμό της χώρας

Keywords
Τυχαία Θέματα