O Θρύλος της Πόλης

Αν «αποσυνδέσεις» την Ελλάδα, σίγουρα θα μείνει και μια μπάλα μπάσκετ…

Η ομάδα  του Ολυμπιακού προκρίθηκε στον τελικό του Final 4 της Ευρωλίγκας, όπου την Κυριακή  τον περιμένει η ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Οι Ρώσοι  κέρδισαν νωρίτερα τον Παναθηναϊκό 66-64 με αρκετή τύχη αλλά και εύνοια σε κρίσιμες φάσεις από τους διαιτητές.  Έτσι δεν θα έχουμε ελληνικό τελικό, κάτι που θα ήταν το

δικαιότερο βάσει της σημερινής απόδοσης των 4 φιναλίστ.

Με οδηγό τον Ντούσαν Ίβκοβιτς, τον αρχηγό Σπανούλη πρώτο βιολί στην επίθεση , αλλά και τους Ντόρσεϊ,  Πρίντεζη, Παπανικολάου άξιους συμπαραστάτες, άμυνα μπετόν και αθλητικό θράσος κατατρόπωσε τα «θηρία» των Καταλανών. Οι «ερυθρόλευκοι» απέδειξαν για πολλοστή φορά φέτος πως τίποτα δεν είναι αδύνατο για αυτή την ομάδα, που χτίστηκε με χαμηλό μπάτζετ, πρόσθεσε δύο Αμερικανούς στο στυλ της ομάδας που χτιζόταν και τα αποτελέσματα δικαίωσαν τη διοίκηση.

Ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο του ματς από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό. Αλλά χωρίς να μπορέσει να χτίσει διαφορά, η οποία κυμαινόταν από 2-7 πόντους. Στο 36’ το σκορ ήταν 58-56, ο Βασίλης Σπανούλης επιχείρησε τρίποντο, αλλά αστόχησε, οι «ερυθρόλευκοι» πήραν επιθετικό ριμπάουντ και τότε ήταν η σειρά του Γιώργου Πρίντεζη να επιχειρήσει πίσω από τα 6.75. Ο Έλληνας φόργουορντ δεν λάθεψε και έτσι το σκορ έγινε 61-56. Ένα τρίποντο-μαχαιριά στην καρδιά της Μπαρτσελόνα που θύμισε εκείνο που είχε βάλει ο «Πριντ» στην Ιταλία κόντρα στην Σιένα στο πρώτο ματς των πλέι οφ της φετινής Ευρωλίγκας.

Στο 63-61 ο Σπανούλης από τα οκτώ μέτρα έβαλε ουσιαστικά τέλος στη σεμνή τελετή. Στο διάστημα που απέμενε, ο Ολυμπιακός για να χάσει θα έπρεπε να «αυτοκτονήσει». Δίκαιη η επικράτηση του Ολυμπιακού δήλωσε ο Πασκουάλ.

Οι περίπου 2500 φίλοι του Ολυμπιακού ενίσχυσαν  την ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς και υπερκάλυψαν εκείνους της Μπαρτσελόνα. Την Κυριακή στον μεγάλο τελικό κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας αναμένεται να είναι σχεδόν οι διπλάσιοι. Πολύ όμορφες εικόνες εκτυλίχθηκαν στην Πόλη, με τους οπαδούς των δύο ελληνικών ομάδων να φωτογραφίζονται παρέα, πριν ντην έναρξη των ημιτελικών

Δεκάλεπτα: 17-11, 33-29, 50-47, 68-64

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 2, Άντιτς 4, Σπανούλης 21 (4), Ντόρσεϊ 8, Κέσελ, Πρίντεζης 14, Παπανικολάου 9 (2), Μάντζαρης 4, Σλούκας 2, Λο 4.

Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Σάδα 6, Χουέρτας 4, Ναβάρο 18 (2τριπ, 5λαθ), Πέροβιτς 2, Βάσκεθ 8, Ουάλας, Ίνγκλες, Ν’ Ντονγκ, Ραμπασέδα, Λόρμπεκ, Έιντσον, Μάικλ 4.

Μ.Ο.


Keywords
Τυχαία Θέματα