12 θέματα, 12 κλικ, 1 φιλμ – διαγωνισμός φωτογραφίας

Η φωτογραφική ομάδα Phasma2 (http://phasma2.com) σε συνεργασία με το Athens House of Photography (www.phototheatron.com) διοργανώνει το διαγωνισμό αναλογικής φωτογραφίας, PhotoRaid12 «12 ώρες, 12 θέματα, 12 κλικ, 1 φιλμ». Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί Σάββατο 19 και Κυριακή 20 Μαΐου 2012 στην Αθήνα, στο Athens

House of Photography.

Το  PhotoRaid, διοργανώνεται για τέταρτη συνεχή χρονιά και απευθύνεται σε κάθε άνθρωπο με ενδιαφέρον για τη φωτογραφία και τα μηνύματα που μπορεί να εκφράσει μέσα από αυτή. Συγκεντρώνει ταυτόχρονα ερασιτέχνες αλλά και επαγγελματίες φωτογράφους όλων των ηλικιών. Η ιδιαιτερότητα του διαγωνισμού είναι πως δεν υπάρχει κριτική επιτροπή και οι νικητές επιλέγονται από τους ίδιους τους συμμετέχοντες, ενώ οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να φωτογραφίσουν δώδεκα θέματα με ένα φιλμ δώδεκα στάσεων (35 mm, έγχρωμο).

Οι διαγωνιζόμενοι παραλαμβάνουν το πρωί του Σαββάτου από τους διοργανωτές τα φιλμ και τα θέματα προς φωτογράφηση και ξεκινούν την αναζήτηση της εικόνας άλλοτε στους δρόμους της πόλης και άλλοτε σε στούντιο ανάλογα με το πώς προτιμούν να υποστηρίξουν, σκηνοθετικά, το θέμα τους.

Μοναδική δέσμευση, να κάνουν ένα κλικ ανά θέμα. Αυτός ο περιορισμός, είναι που κάνει κάθε λεπτό ακόμη πιο συναρπαστικό αλλά ταυτόχρονα και πιο απαιτητικό για τον φωτογράφο που πρέπει να συνδυάσει σκέψη, φαντασία και δεξιότητα.

Τη δεύτερη μέρα, την Κυριακή το απόγευμα, αναρτώνται όλες οι φωτογραφίες σε κοινή θέα ώστε να αναδειχθεί η δουλεία όλων των συμμετεχόντων αλλά και να βραβευτούν οι υποψηφιότητες που ξεχώρισαν. Μετά την τελετή απονομής ακολουθεί δυνατό πάρτυ!.

Οι δυο πρώτοι νικητές κερδίζουν δωρεάν συμμετοχή στα σεμινάρια φωτογραφίας που διοργανώνει το Athens House of Photography με διεθνούς φήμης εισηγητές.

Το κόστος συμμετοχής ανά άτομο είναι 18 ευρώ.                                                                                                  Προπώληση εισιτηρίων: Γεραμάς Φωτογραφικά (Εμμ. Μπενάκη 34. T: 210 3303 411-13)
Athens House of Photography (Κεραμέων και Ελευσινίων, Μεταξουργείο. Τ: 210 5228 696)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:     Για την διοργάνωση: Καμίλο Νόλλας: 69322495695. [email protected]
                                Athens House of Photography, Ελευσινίων και Κεραμέων, 104 37 Μεταξουργείο
                                Για τύπο και ΜΜΕ: Σελήνη Ευθυμίου: 6974455880, [email protected]
FACEBOOK: https://www.facebook.com/groups/photoraid/
WEBSITE:http://photoraid.net

Keywords
Τυχαία Θέματα