Τι θα έλεγα στο Eurogroup;

21:33 4/2/2012 - Πηγή: Antinews

“Το πρόγραμμα του κ. Τόμσεν είναι για τα μπάζα”

 Του Κώστα Ροδινού

Αντιλαμβάνομαι ότι αν στο επόμενο Eurogroup πηγαίναμε να ενημερώσουμε τους Ευρωπαίους εταίρους μας, για την πορεία της Ελληνικής οικονομίας, εγώ και ο κ. Τόμπσεν, θα συνέβαινε αυτό που σκέφτεστε όλοι σας: Εγώ δεν θα μπορούσα να φτάσω ούτε μέχρι την είσοδο της αίθουσας συνεδριάσεων, ο δε κ. Τόμσεν θα γινόταν δεκτός,  ως ο ειδήμων της εξ αποκαλύψεως αληθείας.

Ως εκ τούτου, λοιπόν, ….δημοσιοποιώ την ενημέρωσή μου, στο Antinews.

Πρώτον:

 Το πρόγραμμα του κ. Τόμπσεν είναι για τα μπάζα. Ο κύριος αυτός σας δουλεύει δυο χρόνια τώρα και σας εκθέτει ανεπανόρθωτα.  Εκτός και αν εκτελεί τις οδηγίες σας για να μετατρέψετε την Ελλάδα σε  τριτοκοσμική χώρα, οπότε κακώς εμείς οι Έλληνες καθόμαστε και σας ακούμε! Δεν θα κουράσω με στοιχεία για την έκρηξη της ανεργίας, την εκτόξευση του χρέους, την …εμβάθυνση της ύφεσης, την φτωχοποίηση των Ελλήνων. Αυτά τα γνωρίζετε. Θα  αναφέρω μόνο τούτο: Ο κ. Τόμπσεν είναι τόσο βέβαιος για την αποτυχία του προγράμματος του που ζητάει προκαταβολικά νέα μέτρα για να κλείσει τις…τρύπες που θα δημιουργηθούν το 2012! Τα μέτρα αυτά θα ανέλθουν στο 2% του ΑΕΠ! Τι θα μπορούσε να υπονομεύσει περισσότερο την ελληνική οικονομία απ’ αυτήν την παράλογη απαίτηση;  Και εσείς τον ακούτε, αντί να του δώσετε τα παπούτσια στο χέρι! Εκτός, εάν…

Δεύτερον: Η  ALPHA BANK, διαθέτει μερικούς από τους εμπειρότερους αναλυτές. Επισημαίνουν, λοιπόν, στην τελευταία τους έκθεση: «οι νέες πιέσεις για νέα μέτρα θα οδηγήσουν πιθανότατα σε περαιτέρω επιδείνωση των οικονομικών μεγεθών της χώρας … Πιθανότατα θα προκύψει νέα αναθεώρηση προς τα κάτω των προβλέψεων της τρόικας για την ανάπτυξη το 2012 και το 2013, και επομένως νέα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής και νέα επιβάρυνση του οικονομικού κλίματος. Η οικονομία επηρεάζεται πλέον από τις παρενέργειες ενός φαύλου κύκλου όπου η μεγαλύτερη ύφεση απαιτεί νέα μέτρα που δεν αποδίδουν καθώς χειροτερεύουν οι προσδοκίες χωρίς χρονικά σαφή προοπτική εξόδου από την κρίση. Έτσι απαιτούνται νέες προβλέψεις για ακόμα μεγαλύτερη ύφεση ώστε να ληφθούν νέα μέτρα κ.ο.κ., σε ένα περιβάλλον αδυναμιών και καθυστερήσεων της ελληνικής πλευράς να παραγάγει ουσιαστικό και αξιόπιστο έργο αναπροσαρμογής. Με τις ανωτέρω πρακτικές, σταθερή ανάκαμψη της καταναλωτικής και της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης δεν μπορεί να σημειωθεί.»

Εν ολίγοις, το πρόγραμμα του κ. Τόμπσεν οδηγεί σ’ ένα υφεσιακό σπιράλ θανάτου. Στην επιχειρηματολογία αυτή, έχει κάτι σοβαρό να αντιτάξει ο αναξιόπιστος πλέον κ. Τόμπσεν; Πολύ φοβούμαι πώς όχι!

 Τρίτον: Αντιλαμβάνομαι ότι την έκθεση μιας ελληνικής τράπεζας  δεν τη θεωρείτε αξιόπιστη. Κατανοητό, αν και όχι αρκούντως πειστικό. Διαβάστε, όμως και τούτου:

«Μέσω των μέτρων λιτότητας η (ελληνική) οικονομία στραγγαλίστηκε. Αυτό είχε ως συνέπεια να αυξηθούν τα ελλείμματα, με αποτέλεσμα η τρόικα να απαιτήσει περισσότερες περικοπές. Σε αυτό το πλαίσιο το σύστημα κατέρρευσε…..Η Τρόικα αγνόησε θεμελιώδεις νόμ

Keywords
Τυχαία Θέματα