Ο Ομπάμα εμπνέεται από τον …. Ιησού!

16:02 4/2/2012 - Πηγή: Antinews

Η προεκλογική εκστρατεία στην Αμερική άρχισε εδώ και καιρό, και όλοι οι υποψήφιοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να κερδίσουν τις εντυπώσεις.

Πρόσφατα, ο πρόεδρος Ομπάμα απέδωσε την προτεινόμενη φορολογική του πολιτική στον …. Χριστό!

Όπως είπε, «αν στραφούμε στον δημιουργό μας, και τον ακούσουμε, θα βγούμε κερδισμένοι…».

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Politico, ο Ομπάμα, που δεσμεύτηκε να φορολογήσει με μεγαλύτερη κλίμακα τους πλούσιους, συσχέτισε τα πολιτικά του πιστεύω με τις διδαχές του Ιησού.

«Πιστεύω πραγματικά στην οικονομική

λογική των προτάσεων μου, αλλά ως Χριστιανός που είμαι, βλέπω πως όλα αυτά έχουν άμεση σχέση με τα διδάγματα του Χριστού, ο οποίος είχε πει ότι σε αυτούς που δίνονται πολλά, θα απαιτηθούν πολλά».

Ο Ομπάμα σχεδιάζει να αφήσει τις περικοπές φόρων, που είχε θεσμοθετήσει για τους πλούσιους ο προκάτοχός του, να εκπνεύσουν.

Όπως λέει, δεν υπάρχει λόγος οι πλούσιοι Αμερικάνοι να πληρώνουν χαμηλότερους αναλογικά φόρους από τους συμπατριώτες τους στα κατώτερα οικονομικά στρώματα.

«Σε μια εποχή που πολλοί παλεύουν να τα βγάλουν πέρα, που η χώρα αντιμετωπίζει τεράστια ελλείμματα, δεν μπορώ να ζητήσω από τους συνταξιούχους,  και τους νέους με τα σπουδαστικά δάνεια, ή τις οικογένειες της μεσαίας τάξης, που δυσκολεύονται να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους, να σηκώσουν μόνοι τους το οικονομικό βάρος… και σκέφτομαι, αν εγώ, που έχω ευλογηθεί, δεν θα πρέπει να απεμπολήσω κάποιες από τις φορολογικές απαλλαγές που απολαμβάνω… υπάρχει μια οικονομική λογική σ` αυτό».

Ο Ομπάμα ανακάτωσε στην ομιλία του στοιχεία πνευματικότητας με οικονομικά στοιχεία, επαναλαμβάνοντας την ρητορική που είχε χρησιμοποιήσει για πρώτη  φορά πριν από δυο μήνες.

Δηλώνει οπαδός του λεγόμενου «κανόνα Buffett», τον οποίο έχει συμπεριλάβει στην πολιτική του.

Ο εν λόγω κανόνας έχει εμπνευστή του τον πολυεκατομμυριούχο επενδυτή Warren Buffett, που είχε προτείνει οι πλούσιοι να πληρώνουν περισσότερα, και αφορά σε φορολόγηση εισοδήματος κατά 30%, ακόμη κι αν αυτό το εισόδημα προέρχεται από επενδύσεις, που φορολογούνται με χαμηλή κλίμακα.

Αν και δεν επιτέθηκε ευθέως κατά του Ρεπουμπλικάνου αντιπάλου του Mitt Romney, ο Ομπάμα διαχώρισε σαφώς την δική του θέση απέναντι στους πλούσιους. Ο Romney έχει δεχτεί σφοδρές επιθέσεις τόσο από συνυποψήφιους του Ρεπουμπλικάνους, όσο και από Δημοκρατικούς, επειδή είχε δηλώσει πως δεν τον ενδιαφέρουν οι πολύ φτωχοί, αφού έτσι κι αλλιώς απολαμβάνουν κοινωνικών δικτύων ασφαλείας.

Global Post

http://www.globalpost.com/dispatch/news/regions/americas/united-states/120202/obama-jesus-justification-taxing-rich

Απόδοση: S.A.

Keywords
Τυχαία Θέματα