Τι κρύβει η πρόταση του Ολυμπιακού προς τη Λίγκα

Παράλληλους συνειρμούς φέρνει η πρόταση του Ολυμπιακού προς την Σούπερ Λιγκ για δημιουργία Β΄ ομάδας από τις ΠΑΕ που μετέχουν στο κορυφαίο πρωτάθλημα της χώρας.

Η συγκεκριμένη πρόταση, που είναι στα πρότυπα της Ισπανίας, αναφέρει ότι οι ΠΑΕ που μετέχουν στη Λίγκα θα μπορούν να διατηρούν Β΄ ομάδες που θα ξεκινάνε από την Γ΄Εθνική και θα φτάνουν ως και τη Β΄Εθνική.

Η Σούπερ Λιγκ προχώρησε ήδη στην σύσταση επιτροπής που απαρτίζεται από τον Ολυμπιακό

, τον Παναθηναϊκό , τον ΠΑΟΚ και τον Παναιτωλικό που θα μελετήσει την πρόταση προκειμένου να αποφασιστεί αν θα προχωρήσει η διαδικασία προς την ΕΠΟ που είναι και η αρμόδια για να αποφασίσει αν θα κάνει αποδεκτή την πρόταση ή θα την απορρίψει.

Ωστόσο η πρόταση του Ολυμπιακού εν μέσω της αγωνιστικής περιόδου γεννά υποψίες για τα κίνητρα που έκαναν τους «ερυθρόλευκους» να την καταθέσουν αυτή τη χρονική κατάσταση. Αν μάλιστα συνδυαστεί με τον θόρυβο που έχουν προκαλέσει οι δανεικοί παίκτες του Ολυμπιακού προς τις ομάδες της Σούπερ Λιγκ τότε θα μπορούσε να μεταφραστεί κι ως μια "ντρίπλα" της πειραϊκής ΠΑΕ προς τους επικριτές της που έφτασαν ακόμη και στη Βουλή καταθέτοντας επερώτηση που μιλούσε ακόμη και για αλλοίωση του πρωταθλήματος.

Ο Ολυμπιακός έχει παραχωρήσει περισσότερους από δέκα παίκτες ως δανεικούς σε ομάδες της Λίγκας ενώ άλλους τόσους έχει δώσει σε ομάδες μικρότερων κατηγοριών και στο εξωτερικό.

Αν προχωρήσει μια τέτοια πρόταση αρχικά θα μπορεί να απορροφήσει την πλειοψηφία των παικτών αυτών και κατά δεύτερο θα δημιουργήσει νέα έσοδα από τα παιχνίδια που θα δίνει, τους σπόνσορες και τα δικαιώματα.

Το τερπνόν δηλαδή μετά του ωφελίμου.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα