Μια εφαρμογή για «ξαναμμένους» στα 30.000 πόδια

Θέλετε διακριτικό σεξ, ενώ πετάτε; Υπάρχει μια εφαρμογή και για αυτό. Το mile high club (όπως έχει επικρατήσει να αποκαλούνται όσοι αρέσκονται στο …εναέριο σεξ) είναι μία όχι και τόσο μυστική κοινότητα που έχει συναρπάσει αλλά και απωθήσει όσους κάνουν αεροπορικά ταξίδια. Από τη μία πλευρά, κάποιοι μέσα στις πτήσεις φαίνεται να αισθάνονται σέξι στα 30.000, ενώ από την άλλη δεν είναι και τόσο άνετο να κάνουν κάτι μέσα σε ένα… μικρό κουτί που βρωμάει. Αλλά πριν προχωρήσετε, θα πρέπει να βρείτε έναν πρόθυμο φίλο στο αεροπλάνο -και σε αυτό το σημείο

έρχεται το Wingman, ένα νέο app που έχει σχεδιαστεί για να σας βοηθήσει να αναζητήσετε κι άλλους «ξαναμμένους» την ώρα που βρίσκεστε εν πτήσει.

Η εφαρμογή δεν έχει φτάσει ακόμα στο κατάστημα iTunes, αλλά η ανάπτυξή της έχει ήδη ξεκινήσει στα χέρια του 24χρονου δημιουργού της Gabe Whaley. Απ’ ότι ακούγεται, αυτό ίσως να είναι και ένα αστείο, έτσι μέχρι να πετάξετε στους αιθέρες, με το app στα χέρια σας, κρατήστε μικρό καλάθι… «Δεν προσπαθώ να αποκαταστήσω κάτι, επειδή δεν βρήκα το κορίτσι των ονείρων μου» εξηγεί ο Whaley. «Και φυσικά, είναι λίγο αμφιλεγόμενη. Αλλά υπάρχει σίγουρα κάτι που πρέπει να ειπωθεί, σχετικά με μια σχέση σε μια πτήση και να δούμε ποιες είναι οι δυνατότητές μας από εκεί και πέρα».

Το Wingman λειτουργεί όπως μια συνηθισμένη εφαρμογή. Οι χρήστες βλέπουν φωτογραφίες άλλων μοναχικών που αναζητούν σεξ, μέχρι να βρουν το κατάλληλο άτομο, κρίνοντάς τους αποκλειστικά με βάση τη φωτογραφία τους, το όνομα, την ηλικία και το επάγγελμα. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας τη μαγεία του bluetooth/wifi εν ώρα πτήσης, η ανταλλαγή μηνυμάτων μπορεί να αρχίσει. Σίγουρα ακούγεται καλή ιδέα, ή τουλάχιστον δεν είναι εντελώς τρομερή, αλλά υπάρχουν και λίγα εμπόδια.

Καταρχήν, ο μέσος όρος ενός 747 είναι περίπου 500 επιβάτες. Αυτό φαίνεται σχετικά περιορισμένο. Επειδή ένα μεγάλο ποσοστό αυτών των ανθρώπων θα είναι είτε παιδιά, ή συνταξιούχοι ή μονογαμικοί, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα περιλαμβάνονται. Και από όσους ταξιδεύουν μόνοι και έχουν εμμονή με το τηλέφωνό τους, πόσοι θα ήθελαν μια εναέρια περιπέτεια;

Πιθανόν να υποτιμούμε το Wingman, οπότε ας πούμε ότι αποδεικνύεται εξαιρετικά δημοφιλές και εκατοντάδες άνθρωποι (που ίσως ξέχασαν το βιβλίο τους εκείνη τη μερα;) εγγράφονται. Έτσι, ενθουσιάζεσαι επειδή βρήκες έναν πιθανό «συνένοχο». Όλοι έχουμε πέσει θύματα του να ανταλλάξουμε μηνύματα με κάποιον «που μοιάζει στον Μπραντ Πιτ» και αποδεικνύεται κάτι άλλο, οπότε ο μόνος λογικός τρόπος παράκαμψης αυτού του ναρκοπεδίου είναι να κάνεις μια γρήγορη βόλτα στο διάδρομο για να ελέγξεις αν το ταίρι σου είναι όπως φαίνεται. Αυτό σίγουρα θα οδηγήσει σε συνωστισμό στους διαδρόμους, για να μην αναφέρουμε την αμηχανία όταν διασταυρωθούν τα βλέμματά σας ενώ τρώτε.

Ας τα αφήσουμε όλα αυτά στην άκρη και ας πούμε ότι έχετε βρει έναν πιθανό μνηστήρα που μπορεί να είναι καλός συνομιλητής. Πώς γυρίζετε τη συζήτηση στην πραγματικότητα; Ίσως όλα αυτά να είναι υπερβολές. Αρκεί να μπορείτε να αντιμετωπίσετε τις αγανακτισμένες μαμάδες με τα παιδάκια έξω από την πόρτα της τουαλέτας και τα περίεργα βλέμματα των αεροσυνοδών μόλις το app λειτουργήσει…

Πάντως το Wingman έχει πολύ περισσότερο νόημα από ό,τι ορισμένες ανάλογες εφαρμογές όπως το salad dating app που ταιριάζει τους ανθρώπους με βάση τις προτιμήσεις του γεύματός τους. Όσοι τρώνε υγιεινά βρίσκουν την «αδελφή ψυχή-σαλάτα» τους, εισάγοντας μερικές σύντομες λεπτομέρειες σχετικά με το είδος των προτιμήσεων τους και στη συνέχεια η εφαρμογή τους κανονίζει γεύμα - συνάντηση. Είναι ένα μεγάλο τέχνασμα του μάρκετινγκ, αλλά η σκέψη ότι ένα ρομαντικό δείπνο καθορίζεται από το αν κάποιος τρώει κρέας ή σαλάτα φαίνεται παράξενη –και ηλίθια.

Και ας θυμηθούμε και τη μοναδική προσέγγιση της Slydial, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να συνδέονται άμεσα με τον τηλεφωνητή κάποιου χωρίς την αμηχανία της αναμονής να χτυπήσει το δικό τους τηλέφωνο. Στην πραγματικότητα, το Wingman μοιάζει κάπως καλύτερο από μια κακή επιλογή εφαρμογών.

thedailybeast.com

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα