Θα προτιμούσαν να πεθάνουν από το κρύο οι Σύροι πρόσφυγες στον ΣΥΡΙΖΑ;

Βασιλική Κατριβάνου, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ από εκείνες που έχουν κάνει επάγγελμα τον... ακτιβισμό. Από τους βουλευτές που μπούκαραν στα Πανεπιστήμια για να υπερασπιστούν το δίκαιο του μπαχαλάκια. Πρώτη σε κάτι τέτοιους αγώνες γιατί το ψηφαλάκι θέλει και εγρήγορση.

Η Κατριβάνου λοιπόν ξαναχτύπησε με αφορμή την απομάκρυνση των Σύρων προσφύγων από την πλατεία Συντάγματος. Τους μάζεψε η Αστυνομία και τώρα βρίσκονται σε ζεστά κρεβάτια ξενοδοχείων της Αθήνας.

Η Κατριβάνου χαρακτήρισε την επιχείρηση της Αστυνομίας «απαράδεκτη από κάθε άποψη».

Όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή της η κ. Κατριβάνου, «όχι μόνο ως προς τη "διαδικασία"- με τα συνεργεία, δηλαδή, του δήμου να μαζεύουν άρον-άρον ρούχα και προσωπικά αντικείμενα που δεν πρόλαβαν να πάρουν μαζί τους οι πρόσφυγες, ενδεικτικό του τρόπου με τον οποίο έγινε η επιχείρηση. Αλλά, κυρίως, ως προς την ουσία της: το πρόβλημα για την κυβέρνηση είναι η παραμονή των προσφύγων στο Σύνταγμα και όχι η έλλειψη σχεδιασμού για την υποδοχή, τη στέγαση και την περίθαλψή τους, ούτε η προκλητική αδιαφορία για την ενεργοποίηση της αλληλεγγύης των κρατών- μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Η κ. Κατριβάνου επισημαίνει ότι «κάπως έτσι, οι πρόσφυγες από μια χώρα σε πόλεμο, μεταξύ των οποίων παιδιά και μητέρες, αντιμετωπίζονται με μεταμεσονύχτιες επιδρομές ως "παράνομοι" και οδηγούνται με κλούβες στη Διεύθυνση Αλλοδαπών, για να μη χαλάσει η χριστουγεννιάτικη βιτρίνα της πρωτεύουσας».

Έχει πει κι άλλα, όμως, τα παραπάνω φτάνουν για να καταλάβουμε που το πάει η ίδια και το κόμμα της. Κατά τη γνώμη της η εικόνα μιας πλατείας, της κεντρικότερης της χώρας, αντί να είναι γιορτινή να παρουσιάζει αυτό το χάλι, είναι αποδεκτό. Όπως επίσης και να έχουν στήσει τσαντίρια οι πρόσφυγες, μαζί και ο Μιχελογιαννάκης, προκειμένου να πιέσουν την κυβέρνηση να τους δώσει χαρτιά. Και δεν είναι καλύτερο που κοιμούνται κάτω από κάποια στέγη μέχρι να βρεθεί λύση στο πρόβλημά τους. Δεν είναι καλύτερο που δεν θα πεθάνει κανείς από το κρύο. Ή μήπως αυτό θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ; Θύματα σαν τον Ρωμανό και τους Σύρους προκειμένου να προκαλέσει «επανάσταση;

Αλλά γιατί χολοσκάει έτσι η κ. Κατριβάνου και οι λοιποί «ουμανιστές» του ΣΥΡΙΖΑ; Γιατί δεν δηλώνουν εθελοντές να πάρουν τους μετανάστες σπίτια τους, στις αυλές τους, στις ταράτσες τους; Τζάμπα μάγκες κι όταν πρόκειται για την ουσία κάνουν την πάπια;

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα