Μόνο στην Ελλάδα!

Αν σκεφτούμε την όλη κατάσταση με ολίγη από ψυχραιμία, θα καταλήξουμε στο ότι είμαστε μια υπέροχη χώρα:

Η εκλογή του Προέδρου της χώρας έχει επισκιάσει τα πάντα. Ενός προσώπου που οι αρμοδιότητες του είναι ανύπαρκτες, ενώ και η δυνατότητα παρέμβασης του στα δημόσια θέματα είναι εν πολλοίς ελάχιστη.

Για ένα θεσμό δηλαδή με συμβολικό χαρακτήρα γίνεται ο πανικός.

Ελλάδα, η χώρα που αποθεώνεται η διαδικασία και πάντα χάνεται η ουσία.

Και πώς να μη συμβαίνουν όλα αυτά, όταν οι νέο-κομμουνιστές θέλουν να κυβερνήσουν σε καπιταλιστικό πλαίσιο και να ελέγξουν τις περιβόητες αγορές,

οι δεξιοί έχουν μπερδέψει τη λαϊκότητα με τη γραφικότητα και στο ΠΑΣΟΚ εκτός του Βαγγέλη όλοι οι άλλοι ντρέπονται να πουν ότι είναι ΠΑΣΟΚ.

Και αν γίνουν εκλογές, η πόλωση θα είναι τέτοια που μέχρι και το «Ποτάμι», κινδυνεύει να γίνει αγωγός όμβριων υδάτων.

Αν όμως πάρει 3%, ο Σταύρος θα γίνει σίγουρα Υπουργός άνευ σακιδίου.

Αλλά και να μη στήσουμε κάλπες «παίζει», σε μια χώρα που οι «τρελοί» ήταν πάντα πλειοψηφία.

Από δέκα και έντεκα μονάδες μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι να προκηρυχθούν εκλογές θα είναι πίσω στις δημοσκοπήσεις.

Γιατί για τον Νεοέλληνα, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι μια ιδεατή κατάσταση, με εύφορες κοιλάδες, τεμπέληδες και ουρί του πρώην υπαρκτού σοσιαλισμού, σφαλιάρες στους δανειστές, κρεμάλες, νταούλια, λύρες και άφθονες λίρες.

Δεν θα το κάνει πραγματικότητα ποτέ για να μην τσαλακώσει το όνειρο.

Θα επιμένει ότι έχει λογική τα Αντικύθηρα να ανήκουν διοικητικά στην Αττική, ότι για όλα φταίνε οι ξένοι που ζηλεύουν το υψηλό ποσοστό ιδιοκατοίκησης, τον αρχαίο πολιτισμό μας και τη μεσογειακή διατροφή, θα είναι καταναλωτής και όχι διαμορφωτής ιδεών και θα συρθεί στη λογική, μόνο όταν όλα τα στερεότυπα του γκρεμιστούν.

Θα ταχθεί στο πλευρό ενός εικοσάχρονου παραβατικού, για να τον χλευάσει μόλις αυτός αποφασίσει να ζήσει, θα γιουχάρει τους πολιτικούς που συγχρωτιζόταν μέχρι πρότινος και θα «προσκυνήσει» εκ νέου στο μέλλον, θα καθυβρίσει τα θεία πριν τρέξει γονυπετής στην Εκκλησιά στην πρώτη γερή στραβή.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα