«Τα μαζεύει» το Βερολίνο για τον Επίτροπο

Να υποβαθμίσει την πρόταση για επιτροπεία επιχείρησε σήμερα το Βερολίνο. Χαρακτηρίζει τα όσα περιέχονταν στο επίμαχο έγγραφο «γενικές σκέψεις» που βρίσκονται «υπό διαμόρφωση», ενώ έντονα επικριτικά είναι και τα σχόλια του γερμανικού Τύπου.

«Πρόκειται ακόμη για μια γενική σκέψη”, διαβεβαίωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκέοργκ Στράιτερ στη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων και πρόσθεσε αναφερόμενος στο δημοσίευμα των Fiannacial Times: “όλα είναι υπό διαμόρφωση. Το θέμα είναι να βοηθηθεί

η Ελλάδα”.

Κατηγορηματικά απορρίπτει την πρόταση τοποθέτησης επιτρόπου στην Ελλάδα kai ο πρόεδρος του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. Ο ίδιος τονίζει ότι ο επίτροπος θα εκλαμβανόταν ως «δύναμη κατοχής» και προσθέτει ότι «τέτοια πρόταση μπορούν να κάνουν μόνο άνθρωποι οι οποίοι δεν καταλαβαίνουν τίποτα από ιστορία και πολιτική». «Αυτό που χρειάζονται στην Ελλάδα είναι συμβουλές και βοήθεια και όχι κατάργηση της δημοκρατίας», τονίζει και ζητεί πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη και την απασχόληση, ενώ τάσσεται υπέρ της επιβολής του φόρου στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές σε ολόκληρη την Ευρωζώνη.
«Επίτροπος Όθων»: Με αυτόν τον τίτλο σχολιάζει η Frankfurter Allgemeine Zeitung την προταθείσα από το Βερολίνο τοποθέτηση οικονομικού επιτρόπου της ΕΕ για τον έλεγχο των ελληνικών δημοσιονομικών. «Ο κρατικός επίτροπος για την Αθήνα είναι για τη Γερμανία μόνο ένας περισπασμός από την εσωτερική πολιτική», σημειώνει η εφημερίδα επιχειρώντας έναν παραλληλισμό της ελληνικής κρίσης χρέους με την αντίστοιχη ορισμένων γερμανικών κρατιδίων, όπως για παράδειγμα του Βερολίνου.

Keywords
Τυχαία Θέματα