ΣΥΡΙΖΑ: Νέες προεκλογικές παροχές δρομολογεί ο Τσίπρας - Ηττοπάθεια για τις κάλπες

Σε ασκήσεις τόνωσης του πεσμένου ηθικού στον ΣΥΡΙΖΑ επιδίδεται ο Αλέξης Τσίπρας που μπαίνει μπροστά στην προεκλογική καμπάνια του κόμματος με διττό στόχο:

1. Να "οργώσει" την Επικράτεια

2. Να ανοίξει διάπλατα το πουγκί των προεκλογικών παροχών , ιδιαίτερα στον δρόμο για τις εθνικές εκλογές με διλήμματα:

Ή με εμάς που σώσαμε τις συντάξεις και θα δώσουμε μάχη για το αφορολόγητο ή με την Ν.Δ την νεοφιλελεύθερη που θα εφαρμόσει νέο μνημόνιο ΔΝΤ.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο σχεδιασμός για αμφότερους τους πυλώνες. Χθες, ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε το Βελβεντό Κοζάνης ( σημειολογική επίσκεψη καθώς πρόκειται για Δήμο που πορεύεται με ...αμεσοδημοκρατικές διαδικασιες, λαικές συνελεύσεις κλπ), την Πέμπτη θα μεταβεί στην Καλαμάτα και το Σάββατο στην Πάτρα.

Μετά από μια σύντομη "διακοπή" για ταξίδι- αστραπή στην Κίνα, αμέσως μετά το Πάσχα, θα περιοδεύσει στην Κρήτη και πάει λέγοντας.

Στόχος είναι μέσα στον επόμενο ένα μήνα να επισκεφθεί όσες περισσότερες περιοχές της χώρας προλάβει, με επίκεντρο και την Βόρεια Ελλάδα, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών, τελεί υπό δημοσκοπική κατάρρευση.

Αυτό είναι grosso modo το πλάνο της προεκλογικής καμπάνιας του ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά τις προεκλογικές εξορμήσεις, βγάζοντας μπροστά το... βαρύ πυροβολικό του, τον πρόεδρο του κόμματος.

Ηττοπάθεια και παροχές

Πίσω, στις γκουίντες ωστόσο, το κλίμα ηττοπάθειας για τις εκλογικές επιδόσεις του ΣΥΡΙΖΑ, διευρύνεται παρά τις ενέσεις αισιοδοξίας που χορηγεί ο πρωθυπουργός στα στελέχη του.

Σε επίρρωση όσων ανέφερε τις προάλλες σε σχετικό δημοσίευμά του το Capital.gr, οι ψίθυροι για την απώλεια της διακυβέρνησης, λαμβάνουν και δημόσια χαρακτηριστικά, ακόμη και ακούσια.

Μόλις χθες, ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης, από βήματος Βουλής, απευθυνόμενος στη Ν.Δ είπε:

"Η ρύθμιση αυτή ( σ.σ ευνοϊκή ρύθμιση για επιχειρήσεις που έχουν εντοπιστεί με ανακριβή ή πλαστά τιμολόγια) είναι αναγκαία καθώς υπάρχουν επιχειρήσεις που ταλαιπωρούνται όχι από πλαστά τιμολόγια, αλλά από ανακριβή και δεν μπορούν να κλείσουν τα επενδυτικά προγράμματα. Εάν επιμείνετε, εγώ δεν έχω κανένα θέμα να την αποσύρω, αλλά να ξέρετε ότι αυτό το θέμα θα το βρείτε μπροστά σας".

Ουκ ολίγοι ερμήνευσαν την δήλωση του κ. Δραγασάκη ως "ομολογία ήττας" του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εθνικές κάλπες και όχι άδικα.

Λίγο καιρό πριν εξάλλου και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αποκρούοντας "γαλάζιες" αιτιάσεις περί κατεστραμμένης οικονομίας, είχε πει : "Η ΝΔ μας κατηγορεί ότι τους αφήνουμε καμένη γη είναι μια αστεία υπόθεση, τους αφήνουμε και αναδιαρθρωμένο χρέος", αποστροφή που επίσης αναδίδει άρωμα ήττας.

Νέες παροχές

Με πάσα επισημότητα, δια πρωθυπουργικών χειλέων δηλαδή, η ακύρωση του μέτρου της μείωσης του αφορολόγητου μπήκε στο προεκλογικό τερέν του ΣΥΡΙΖΑ αλλά τούτο δεν αποτελεί νέο.

Ήδη από την περασμένη ΔΕΘ, ο κ. Τσίπρας "προάλειφε" το πολιτικό έδαφος για την επόμενη "μάχη", με το ίδιο μοντέλο, αυτό που ακολουθήθηκε για την ακύρωση του μέτρου της περικοπής των συντάξεων.

Ο κρατικός κορβανάς όμως θα ανοίξει κι άλλο από την Κυβέρνηση - πέραν των δρομολογούμενων μέτρων, όπως οι 120 δόσεις.

Ο κ. Τσίπρας εξάλλου, είπε ξεκάθαρα τις σχετικές προθέσεις του στη συνέντευξη που παραχωρησε στον ΑΝΤ1, τονίζοντας μάλιστα ότι μετά την επιστροφή του από την Κίνα, θα εκπονήσει από κοινού με τον Ευ. Τσακαλώτο, το σχέδιο για το πού θα κατευθυνθούν τα ... νέα μέτρα ενίσχυσης.

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα