Ο πόλεμος στον ΟΠΑΠ, η ΝΔ και ο «κουμπάρος»

(Ανανεωμένο) Υποτίθεται ότι η ΝΔ είναι υπέρ των ιδιωτικών επενδύσεων, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να διατρανώνει συνεχώς ότι μόνο με αυτό τον τρόπο θα βγει η Ελλάδα από την κρίση κι όχι με τον κρατισμό του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάζι σου αγαπητέ πρόεδρε.

Προφανώς, όμως, πρόκειται περί επικοινωνιακών πυροτεχνημάτων που εκτοξεύονται προς άγραν ψήφων.

Διότι μονάχα αυτό μπορεί να συμπεράνει κάποιος αν δει την ανελέητη επίθεση της ΝΔ κατά του ΟΠΑΠ.

Μιας εταιρείας που ιδιωτικοποιήθηκε επί κυβέρνησης Σαμαρά, στην οποία συμμετείχε κι ο ίδιος ο Μητσοτάκης ως υπουργός, και εξυγιάνθηκε πετώντας από πάνω της τον βραχνά του δημοσίου που ζημίωνε τους φορολογουμένους. Από τότε προσφέρει εν τοις πράγμασι τόσο στην οικονομική ανάπτυξη όσο και στα έσοδα του κράτους.

Η συγκεκριμένη εταιρεία αποφάσισε να επεκτείνει τις επενδύσεις της μέσω του Ιπποδρόμου. Κι αίφνης η ΝΔ ανακάλυψε διαπλεκόμενα συμφέροντα και σήκωσε το λάβαρο της επανάστασης κατά του ΟΠΑΠ. Άραγε τι μεσολάβησε και άλλαξε άρδην στάση η ΝΔ; Διότι δεν γίνεται από εκεί που είχε ως παράδειγμα την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ ξαφνικά να μετατρέπεται σε απηνή διώκτη του.

Ακούγοντας κανείς τόσο τις δηλώσεις της νεόκοπης εκπροσώπου της ΝΔ, όσο και των Άδωνι Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη για την νέα επένδυση του ΟΠΑΠ, εύκολα μπορεί να συμπεράνει ότι η ΝΔ εγκατέλειψε τον καπιταλισμό και ασπάζεται πλέον τον κρατισμό.

«Σκάνδαλο πρώτου μεγέθους» αποκαλούν αμφότεροι την τροπολογία για τον Ιππόδρομο, η οποία προσέξτε, όχι μόνο είναι επωφελής για το κράτος, αλλά παράλληλα διασώζει και 3.500 οικογένειες που βγάζουν τα προς το ζην από τον Ιππόδρομο.

Κάνει ακριβώς αυτό δηλαδή που προτάσσει ο Μητσοτάκης για να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση. Δημιουργεί και διατηρεί θέσεις εργασίας.

Η ΝΔ, ωστόσο, θεωρεί ότι η τροπολογία ζημιώνει το κράτος και ποιεί την νήσσαν για τις θέσεις εργασίας που κινδυνεύουν να χαθούν.

Έτσι, όχι μόνο καθίσταται ασυνεπής όσον αφορά τις προεκλογικές της εξαγγελίες περί εκτόξευσης της οικονομίας και των θέσεων εργασίας μέσω των επενδύσεων, αλλά αναγάγει τον ΣΥΡΙΖΑ από ακραίο λάτρη του κρατισμού σε εν δυνάμει οπαδό του καπιταλισμού. Δηλαδή του χαρίζει απλόχερα ψήφους νοικοκυραίων.

Ίσως ο Κυριάκος να αναλογιστεί τα παραπάνω και να σταματήσει να πυροβολάει τα πόδια του. Τέτοια πολιτικά δωράκια αυτοϋπονόμευσης δεν δίνονται από κανέναν.

Πάντως, διαψεύδονται ως αναληθείς πληροφορίες που θέλουν την Πειραιώς να έχει πέσει θύμα των μετώπων που έχει ανοίξει ο «κουμπάρος».

Οι περισσότεροι θα γνωρίζουν για τον πόλεμο που έχει κηρύξει ο Μαρινάκης στον Μελισσανίδη που τυχαίνει να είναι και μεγαλομέτοχος του ΟΠΑΠ.

Κι όποιος διαβάσει τι γράφουν τα ΜΜΕ που ελέγχει ο πρώτος για τον ΟΠΑΠ, εύκολα μπορεί να συμπεράνει ότι θέλει να τον ζημιώσει, για να μην πούμε να τον κλείσει.

Κι όλως τυχαίως εμπλέκεται σε αυτόν τον πόλεμο και ο Μητσοτάκης, παρέα με τον Άδωνι και τον Βορίδη.

Θα μας πείτε δεν παίζει κανένα ρόλο που ο Μητσοτάκης είναι κουμπάρος του Μαρινάκη μέσω της Ντόρας, ή που ο Βορίδης έχει προσφέρει τις νομικές του υπηρεσίες σε κολλητούς του εκδότες που τον λιβανίζουν νυχθημερόν, ή που ο Άδωνις μονάχα ανδριάντα δεν του έστησε για τις χορηγίες στην τοπική Πειραιά της ΝΔ.

Συμφωνούμε απόλυτα! Για παν ενδεχόμενο, όμως, ας σταματήσει να εκτίθεται η ΝΔ, γιατί ποιος ξέρει, στο τέλος ορισμένοι ευκολόπιστοι μπορεί να πιστέψουν ότι έχει πέσει θύμα του «κουμπάρου».

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα