Συνιστώσα... του ΣΥΡΙΖΑ κατάντησε η ΝΔ

15:45 5/1/2016 - Πηγή: Antinews

«Πιστεύω σε ένα κόμμα ανοικτό στην κοινωνία, διευρυμένο, πολυσυλλεκτικό, που θα εκφράζει και θα απηχεί τις απόψεις όλων των κοινωνικών και επαγγελματικών ομάδων. Όχι ένα κόμμα που θα εκφράζει κάποιες κοινωνικές και πολιτικές ελίτ. Στόχος μου είναι η ενωμένη και δυνατή Νέα Δημοκρατία, στην οποία θα έχουν ρόλο και λόγο όλοι οι πολίτες».

Κουίζ: Ποιος λέει όλα αυτά τα πομπώδη για τη Νέα Δημοκρατία

αλλά ούτε ο ίδιος τα πιστεύει; Θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε από τους δύο μονομάχους της Κυριακής. Άλλωστε και οι δύο τα ίδια λένε πάνω – κάτω. Ότι θα πολεμήσουν τις ελίτ, ότι οι ίδιοι δεν ανήκουν ή δεν στηρίζονται σε ελίτ, ότι θα ανανεώσουν το κόμμα και άλλα τέτοια όμορφα για να περνάει η ώρα τη στιγμή που ο Αλέξης κάνει πάρτι με τα λεφτά των συνταξιούχων.

Στην προκειμένη περίπτωση το… όραμά του για τη Νέα Δημοκρατία το ξεδιπλώνει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ο οποίος είναι «παιδί του λαού», «μάγκας κι όχι δάγκας», «δεν στηρίζεται από κανένα πολιτικό τζάκι», είναι «αυτοδημιούργητος» και άλλα τέτοια. Όχι σαν τον Μητσοτάκη που όσο και να πεις το επώνυμο και μόνο σε προδιαθέτει κάπως.

Εν πάση περιπτώσει είναι εύκολο ακόμη και για τον Βαγγέλα να μιλάει για ανοικτό κόμμα και πολυσυλλεκτικό. Προφανώς θα είναι τόσο ανοικτή η ΝΔ που θα χωράει και Βουλγαράκη και Αντώναρο και όλους τους Καραμανλικούς που το 2009 έφυγαν νύχτα από την εξουσία για να μην πιουν το πικρό ποτήρι της κρίσης που ευθύνονται και αυτοί, όχι εξ ολοκλήρου αλλά με σημαντικό μερίδιο. Τόσο ανοικτή θα είναι η ΝΔ του Μεϊμαράκη, όμως, μένει να το αποδείξει.

Διότι αν από τη μια λέει ότι θέλει τους πολίτες μαζί του και από την άλλη ακυρώνει και διώχνει τους πολίτες που δεν θέλουν άλλους πολιτικούς προστάτες, άλλες φατρίες, άλλους δεινόσαυρους τότε τι ανοικτή ΝΔ θα είναι αυτή; Για παράδειγμα αν εκλεγεί ο Μεϊμαράκης τι θα γίνει με όλους εκείνους που πιστεύουν ότι δεν πρέπει να έχει η ΝΔ καμιά σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ και με τον Τσίπρα; Που εκτιμούν ότι εθνική συναίνεση απλά και μόνο για να στηριχθεί μια άθλια κυβέρνηση και ένας πανούργος πολιτικός δεν μπορεί να υπάρξει; Κι ότι η ΝΔ είναι κόμμα εξουσίας αλλά πρώτα πρέπει να αποκτήσει πολιτική ταυτότητα και γραμμή την οποία της έχει αφαιρέσει έτσι κι αλλιώς ο Τσίπρας με τη νεοφιλελεύθερη πολιτική του;

Για παράδειγμα έχουμε το ασφαλιστικό. Ποια είναι η θέση της ΝΔ του Μεϊμαράκη ή του Μητσοτάκη; Ακούμε αφορισμούς, καταγγελίες, σκληρή κριτική αλλά ουδεμία τάση για αυτοκριτική. Να πει κάποιος βρε παιδιά στον κόσμο και να ζητήσει συγγνώμη: «Ναι φταίξαμε, κάναμε λάθη, διαλύσαμε το ασφαλιστικό αλλά τώρα πρέπει να πάμε παρακάτω. Να δώσουμε λύσεις που θα φέρουν ανάπτυξη, δουλειές, εισφορές στα Ταμεία».

Κανένας Νεοδημοκράτης δεν βγαίνει να πει την αλήθεια στον κόσμο, όπως δεν το έκανε και τα τελευταία χρόνια. Άλλωστε, αυτό ήταν το λάθος των προηγούμενων κυβερνήσεων. Ότι δούλεψαν πάνω σε σκληρά μνημόνια χωρίς να προετοιμάσουν τους πολίτες για την κατάσταση που επικρατεί. Και χωρίς βεβαίως να καταθέσουν ένα όραμα για τη χώρα.

Ο κ. Μεϊμαράκης και οι πολιτικοί προστάτες του νομίζουν ότι θα κοροϊδεύουν εσαεί τον κόσμο. Εντάξει, θα κερδίσει την Κυριακή, θα γίνει πρόεδρος, θα γελάσει και η μουστάκα του για μια – δυο μέρες, θα πάει και στην Αράχοβα ή σε κάποιο άλλο χιονοδρομικό κέντρο να βρει τον ιδιοκτήτη να τον ευχαριστήσει. Μετά τι; Ποια είναι η ΝΔ που θα έχουμε; Τι να περιμένουμε από το κόμμα που θα πάει κόντρα στον Τσίπρα; Και ποια θα είναι τα νέα πρόσωπα που θα εμπιστευτεί ο κόσμος; Ο Αντώναρος και ο Στυλιανίδης;

Έλεος πια εκεί στη Συγγρού. Δεν βάζουν μυαλό ούτε ακόμη και τώρα που οι σφυγμομετρήσεις δείχνουν πλήρη κατάρρευση του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος. Ο κόσμος τους βαρέθηκε και ψάχνει κάτι καινούργιο και ο Μεϊμαράκης με τον Μητσοτάκη παλεύουν για το ποιος έχει λιγότερη στήριξη από τις πολιτικές και κοινωνικές ελίτ. Ο κόσμος γύρισε ανάποδα και αυτοί νομίζουν ότι είναι ακόμη όρθιοι. Και ο Αλέξης θα περνά νομοσχέδια – εκτρώματα σαν το Ασφαλιστικό.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα