Φάτε... Αριστερά

08:08 5/1/2016 - Πηγή: Antinews

Ένας ρακοσυλλέκτης συνελήφθη έξω από το σπίτι του Αλέξη Τσίπρα από... λάθος της ασφάλειας του πρωθυπουργού. Τον είδαν να περιφέρεται και να ψάχνει στα σκουπίδια και τον έπιασαν ως επικίνδυνο για τον λαοπρόβλητο Αλέξη.

Βεβαίως επρόκειτο για μια κακή στιγμή αλλά αν είχαν ψάξει περισσότερο θα καταλάβαιναν ότι ο ρακοσυλλέκτης είναι απλά... ένας ασφαλισμένος της κυβέρνησης της Αριστεράς. Αυτής που μέχρι πρότινος υποσχόταν παράδεισους

και... γκομενάκια να κάνουν αέρα στους συνταξιούχους. Διότι μπορεί η 13η σύνταξη να μην έγινε πραγματικότητα τα Χριστούγεννα, αλλά ο «μποναμάς» δεν θα αργήσει. Το νέο ασφαλιστικό, όσα φτιασίδια κι αν έχει, όσο επικοινωνιακό μασάζ κι αν κάνουν είναι Αρμαγεδδών. Ο φτωχός που έψαχνε στα σκουπίδια του Αλέξη δεν ξέρουμε αν βρήκε καμιά σύνταξη, σίγουρα θα βρήκε πολλές πεταμένες σελίδες από τις υποσχέσεις του Τσίπρα.

Δεν θα περικοπούν οι επικουρικές έλεγε. Θα πάρετε 13η σύνταξη όλες οι συντάξεις στα 750 ευρώ υποσχόταν προεκλογικά. Για να μην πούμε ότι και ως κυβέρνηση ορκιζόταν ότι δεν θα υποκύψει στις μνημονιακές απαιτήσεις. «Εγώ δεν υπογράφω μειώσεις συντάξεων και εφάπαξ», έλεγε ο Αλέξης. «Εμείς δεν θα μειώσουμε το ΕΚΑΣ», έλεγαν οι Συριζαίοι. Που είναι όλοι αυτοί τώρα;

Πήγε χθες το απόγευμα ο Τσίπρας στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ και τους είπε «Μην βλέπετε το Ασφαλιστικό, έρχονται κι άλλα νομοσχέδια προοδευτικά, γι' αυτό βάλτε πλάτη». Και οι βουλευτές τον άκουγαν σα χαζοί αντί να τον πάρουν με τις πέτρες.

Οι ρυθμίσεις του σχεδίου Κατρούγκαλου, του σκληρού Κνίτη των πανεπιστημιακών χρόνων, δεν έχουν προηγούμενο. Το ψέμα διαδέχεται το ένα το άλλο με μοναδικό σκοπό να πουλήσουν στον κόσμο ότι δεν μειώνονται οι κύριες συντάξεις. Μεγάλο ψέμα. Θα μειωθούν και οι παλαιές και οι νέες και θα είμαστε εδώ να το δούμε.

Σοκ θα πάθουν και οι αγρότες που θα δουν αυξήσεις στις εισφορές τους κατά 40%. Μειώσεις θα προκύψουν και στους μισθούς λόγω αύξησης των εισφορών και από την πλευρά των εργοδοτών και από την πλευρά των εργαζόμενων.

Θα μειωθεί το εφάπαξ, σταδιακά καταργείται το ΕΚΑΣ που το παίρνουν οι χαμηλοσυνταξιούχοι. Αλλά εκείνοι που θα υποστούν πραγματική λαίλαπα είναι οι νέοι συνταξιούχοι. Όσοι είχαν σκοπό να βγουν τώρα από τη δουλειά αλλά και όσοι είχαν μερικά χρόνια εργασίας και πίστευαν ότι μπορούν να απολαύσουν τους κόπους της εργασίας τους.

Δεν έχει νόημα να κάνουμε γενικότερη ανάλυση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για το ασφαλιστικό. Άλλωστε, μπορεί και να αλλάξει όταν η Δρακουλέσκου θα τους στείλει το... φιρμάνι σ' αυτούς που δεν θα κυβερνούσαν με e-mail όπως ο Χαρδούβελης. Τα θυμάστε τα πομπώδη λόγια τους;

Αυτό που έχει σημασία για τη χώρα και τους πολίτες είναι να καταλάβουμε ότι η πολιτική απάτη συνεχίζεται και μάλιστα βρίσκει πολλούς πρόθυμους ηλίθιους να την στηρίξουν, από όλο το πολιτικό φάσμα. Εδώ πάει να συντελεστεί ένα έγκλημα σε βάρος εκατομμυρίων πολιτών από εκείνους που οδήγησαν την κυβέρνηση Σαμαρά σε κατάρρευση. Αυτούς που θα έφερναν ένα πιο λάιτ ασφαλιστικό το οποίο δεν έχει καμιά σχέση με την σημερινή καταστροφή που ετοιμάζει ο Αλέξης.

Σημασία έχει αν ο κόσμος αντιλαμβάνεται τι παίζεται στην πλάτη του. Αν θα ανεχθεί μια ψηφοφορία σε ένα νομοσχέδιο που είναι στημένο με τέτοιο τρόπο ώστε κανείς να μην καταλάβει το έγκλημα. Αν θα συνεχίσει ο λαός να υπομένει ένα κόμμα πέτσινο, μια πολιτική παράταξη που όχι μόνο εξευτελίζει κάθε έννοια της Αριστεράς αλλά είναι ό,τι πιο νεοφιλελεύθερο έχει υπάρξει. Ούτε ο... Μητσοτάκης δεν θα τολμούσε να φέρει τέτοια ανατροπή. Λέτε η επόμενη συμφωνία του Τσίπρα, μετά τον Καραμανλή, να είναι με τον... Επίτιμο;

Δεν αποκλείεται και τότε ο κακόμοιρος ρακοσυλλέκτης που συνελήφθη θα μπορεί κάλλιστα να κλειστεί στο ψυχιατρείο.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα