Tι γνώμη έχει για τις μειώσεις στις συντάξεις, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας;

22:01 4/1/2016 - Πηγή: Antinews

O Προκόπης Παυλόπουλος είναι το πρόσωπο του διημέρου. Για άλλους αρνητικό, για άλλους θετικό, εμείς την άποψή μας την έχουμε καταθέσει. Είναι ο άνθρωπος που ήρθε από την αφάνεια και χάρη στον Τσίπρα έγινε ο ανώτατος πολιτειακός παράγοντας. Ε, δεν είναι και λίγο αυτό, μπορείς να του χρωστάς αιώνια ευγνωμοσύνη.

Επίσης είναι γνωστό ότι είναι το μάτι και το αυτί του Καραμανλή. Παίζει το ρόλο που του έχει ανατεθεί και σε κάθε περίπτωση δεν είναι τυχαίες οι προσεγγίσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Εκεί που δεν μπορεί δηλαδή να εμφανίζεται ο Καραμανλής και να συναντάται με τον Τσίπρα το κάνει απλά ο Προκόπης.

Και πόσο μας συγκίνησε το γεγονός ότι έδειξε και το λαϊκό του πρόσωπο, το πρόσωπο της συμπάθειας και της φιλευσπλαχνίας, πηγαίνοντας -ανεπίσημα- σε μια φτωχή οικογένεια του Περιστερίου. Χωρίς κάμερες βεβαίως αλλά φρόντισε να το μάθουν όλοι και να βγουν φωτογραφίες του κ. Παυλόπουλου με την οικογένεια. Πράγματι, πολύ συγκινητικό...

Εκείνο όμως που μας κάνει εντύπωση είναι το γεγονός ότι ο κ. Παυλόπουλος ενημερώνεται για ένα νομοσχέδιο. Πάει ο αρμόδιος υπουργός, φωνάζουν τις κάμερες, κάνουν επικοινωνιακή φιέστα για δήθεν συναίνεση και για εθνική συνεννόηση για ένα ασφαλιστικό – λαιμητόμο. Για έναν νόμο – απάτη. Και ο Παυλόπουλος περιχαρής ακούει τον Κατρούγκαλο να λέει ότι ο νόμος έγινε εδώ στην Ελλάδα και όχι στο εξωτερικό, ασχέτως αν εστάλη στους δανειστές με... e-mail και αν θα υπάρξουν αλλαγές επειδή το απαιτούν οι Θεσμοί. Κατά τα άλλα περήφανη διαπραγμάτευση.

Κάτω από αυτή τη λογική γιατί δεν πήγε και ο Παρασκευόπουλος στον Παυλόπουλο για το σύμφωνο συμβίωσης; Γιατί δεν πήγε και ο Τσακαλώτος για το μνημόνιο ή ο Σταθάκης για τον αναπτυξιακό;

Είναι ξεκάθαρο γιατί. Επειδή το ασφαλιστικό είναι βόμβα που μπορεί να τινάξει στον αέρα την κυβέρνηση και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποδέχεται να παίξει το ρόλο του δεκανικιού, να βάλει πλάτη στον Τσίπρα εμφανιζόμενος δήθεν ότι συναινεί.

Διότι αν πρέπει να ενημερώνεται ο Πρόεδρος για όλα τα νομοσχέδια μήπως να μας πει τι γνώμη έχει για τις μειώσεις στις συντάξεις που έρχονται; Έχει άποψη γι' αυτό ο Πρόεδρος ή μήπως θα χαλάσει τις σχέσεις του με τον Τσίπρα;

Εμείς ξέρουμε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ανεξάρτητος, τηρεί ίσες αποστάσεις από όλα τα κόμματα και δεν δέχεται ποτέ να γίνει κολαούζος κανενός κόμματος και κανενός πολιτικού. Δεν το τόλμησε ούτε ο Στεφανόπουλος, ούτε ο Παπούλιας, όμως δυστυχώς ένας... κεντροδεξιός το κάνει. Έχει γίνει ο καλύτερος fun της κυβέρνησης Τσίπρα και δεν μπορεί να το κρύψει.

Αυτό, όμως, δεν ταιριάζει στον θεσμικό του ρόλο. Οφείλει να κρατά αποστάσεις κι αν μπορεί να ασκεί και κριτική, όχι να γίνεται κομπάρσος στο επικοινωνιακό εργάκι του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα